Je bekijkt nu cantaloupe groene smoothie

Cantaloupe Groene Smoothie

Deze groene smoothie met cantaloupe is net zo lekker als gezond en makkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt zijn vier eenvoudige ingrediënten en een paar minuten om een voedzame maaltijd in een glas te maken.

Ik ben dol op smoothies. Niet alleen zijn ze een eenvoudige manier om veel belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen, ze smaken ook nog eens bijna net zo lekker als een toetje!

Ben jij een echte smoothie liefhebber? Meld je aan voor de 21 dagen groene smoothie challenge van Miss Natural. Niet alleen ontvang je leuke recepten, de mails staan ook vol met handige informatie over groene smoothies.

Een ander voordeel van het maken van smoothies is dat ze ongelooflijk makkelijk te maken zijn. Gooi alles in een blender en druk op de knop. Binnen een paar minuten schenk jij je glas vol en geniet je van een gezonde groene smoothie. Meloenen kom je niet heel veel tegen in groene smoothies, zeker niet de cantaloupemeloen. Toch is deze meloensoort heerlijk in een smoothie en bevat deze bovendien weinig suikers.

Wat maakt deze cantaloupe groene smoothie zo goed voor je?

  • Cantaloupe – vol met anti-oxidanten en fytonutriënten
  • Banaan – veel antioxidanten, vitamine C, kalium, vezels, magnesium, mangaan, en koper
  • Boerenkool – rijk aan vezels, ijzer, vitamine A, C, en K, en calcium; zit vol met antioxidanten
  • Melk – afhankelijk van de soort melk die je gebruikt, waarschijnlijk hoog in calcium en ofwel hoog in eiwit of laag in vet

Uit bovenstaande blijkt wel dat je met deze cantaloupe groene smoothie een glas vol vitamines hebt. Drink ‘m als ontbijt, lunch of tussendoortje en je kunt er gegarandeerd weer even tegen.

Ingrediënten Cantaloupe Groene Smoothie

  • 1 kleine cantaloupe meloen in stukjes gesneden
  • 1 banaan, bij voorkeur bevroren
  • 1 tot 2 handen boerenkool
  • ½ kop melk naar keuze

Kijk tijdens het bereiden van de smoothie of de verhouding tussen alle ingrediënten voldoende is of voeg van het een iets meer toe dan van het ander tot de groene smoothie naar wens is.

Geef een antwoord