De beste blender voor je smoothies (+7 tips)

Beste-blender-smoothies

Ben jij op zoek naar de beste blender voor heerlijke smoothies? Als je wilt starten met het maken van de lekkerste groene smoothies of je blender misschien wel kapot is gegaan of niet meer aan jouw wensen voldoet, is het fijn om meer info te lezen over goede blenders. Door de jaren heen heb ik diverse blenders gehad en zijn deze intensief gebruikt om groene smoothies te maken. In dit blog deel ik dan ook graag met jou waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe blender. Bovendien vertel ik je wat volgens mij op dit moment de beste blender voor je smoothies is.

Van Princess naar Philips blender

Zelf begon ik jaren geleden met een vrij goedkoop model blender van Princess. Deze blender werkte goed, maar had vaak wel wat hulp nodig. Fruit moet in vrij kleine stukjes worden gesneden en tussendoor stopte ik het blenden om nog even door de smoothie te roeren. Op zich kwam dit altijd goed en heb ik heel wat smoothies gemaakt in deze Princess blender.

Mijn ogen gingen echter open toen ik via het tijdschrift Linda. een blender won. Dit was een prachtig model met een glazen kan die veel meer power had. Wow, wat een mooie blender die ook nog eens een stuk stiller was dan mijn Princess blender. De blender die ik won bij Linda. was de Philips Avance en deze blender heeft voor heel veel heerlijke smoothies voor mij en mijn gezin gezorgd. Een voordeel van deze blender vind ik ook de zuignapjes aan de onderkant, hierdoor staat de blender heel stevig op elke ondergrond.

Geen blender, maar een echte keukenmachine

Naast smoothies maakte ik inmiddels ook steeds vaker andere gerechten en ging ik ook steeds meer bakken. Ik ging dan ook op zoek naar een apparaat dat alles aankon zodat ik niet zoveel verschillende apparaten had die ook allemaal een plekje op het aanrecht of in de kast nodig hadden. Ik vond de oplossing in een keukenmachine die ik gebruik als blender, maar ook als mixer en voor het maken van pizzadeeg. De keukenmachine die dan ook inmiddels op mijn aanrecht staat is de Kenwood MultiOne KHH326WH – keukenmachine.

Mijn Kenwood keukenmachine

Beste blender voor smoothies

Met de keukenmachine van Kenwood is ontzettend veel mogelijk. De keukenmachine heeft een grote glazen blender, een mengkom en zoveel accessoires dat ik van sommige niet eens weet wat ik ermee moet. Er zijn enkele belangrijke accessoires zoals een hulpstuk dat onder de blender of citruspers komt. Alles moet altijd goed vastgeklikt zijn, anders zal de keukenmachine niet werken.

Waar moet je op letten als je een blender wilt kopen?

Vermogen van de motor: Hoe krachtig is de motor van de blender? Afhankelijk van wat je wilt maken is het belangrijk te weten hoe zwaar de motor van je nieuwe blender is. Een motor van 1000 watt kan natuurlijk veel meer aan dan een motor van 600 watt. Bij een meer krachtige motor kun je bijvoorbeeld ook ijs of bevroren fruit of groente eenvoudig fijn maken in de blender.

Meerdere snelheden: Het is prettig als je blender meerdere standen heeft qua snelheid. Je kunt verschillende taken dan op de gepaste snelheid uitvoeren.

Plastic of glazen kom: Er zijn veel verschillen tussen een plastic of glazen kom op je blender. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een glazen kom. Deze is natuurlijk een stuk zwaarder, maar absorbeert ook minder snel geuren of kleuren van de ingrediënten. Bovendien kan een glazen kom beter schoongemaakt worden.

Wat is de beste blender voor je smoothies?

Op basis van mijn eigen ervaring en informatie van Consumentenbond en Kieskeurig deel ik hieronder de 7 beste blenders en keukenmachines van dit moment.

  1. Bosch VitaMaxx MMBV621M – Vacuümblender – RVS
  2. Kenwood MultiOne KHH326WH – keukenmachine
  3. Tefal Perfectmix Blender BL811D – RVS
  4. Bosch MMB43G2B SilentMixx – Blender – Antraciet
  5. NutriBullet – 8-delig – 600 Watt – Blender – Zwart
  6. Philips Viva HR3555/00 – Blender
  7. Bosch MUM5 HomeProfessional MUM59M55 – Keukenmachine – Zwart

Let op: in dit artikel gebruik ik affiliate links. Dit betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij via mijn website een bestelling plaatst. Ik heb absoluut geen inzage in persoonlijke gegevens en weet dus ook niet wie iets bestelt. Ook wordt jouw aankoop niet duurder als je via een affiliate link bestelt. Je helpt mij er wel enorm mee om dit blog met gratis smoothie recepten en andere lifestyle tips te onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe gezond zijn groene smoothies
Smoothies

Hoe gezond zijn groene smoothies?

Op deze website vind je heel veel lekkere groene smoothie recepten. Erika stuurde mij de volgende vraag: Hoe gezond zijn groene smoothies? In dit artikel vertel ik je hier meer over. Wel vermeld ik hierbij dat ik geen opleiding als voedingsdeskundige of diëtiste heb en onderstaande informatie is dus niet per definitie wetenschappelijk bewezen, echter […]

Read More
Smoothies bewaren
Smoothies

Kun je groene smoothies bewaren?

Regelmatig krijg ik de vraag: Kun je groene smoothies bewaren? Het antwoord op deze vraag is Ja, je kunt groene smoothies bewaren. Je moet echter wel met enkele praktische zaken rekening houden die ik graag met je deel. 4 stappen om groene smoothies te bewaren Gebruik verse ingrediënten Was alle ingrediënten vooraf goed Gebruik de […]

Read More
Smoothies met banaan
Smoothies

Smoothies met banaan

Banaan wordt ontzettend veel gebruikt in groene smoothies. Het is dan ook een uitstekende keus om banaan te gebruiken als basis voor je smoothie. De smaak past bij veel andere fruitsoorten en groentes en mede daarom is een banaan een heerlijk ingrediënt voor je smoothies. Verderop op deze pagina vind je nog meer redenen om […]

Read More