Kun je groene smoothies bewaren?

Smoothies bewaren

Regelmatig krijg ik de vraag: Kun je groene smoothies bewaren? Het antwoord op deze vraag is Ja, je kunt groene smoothies bewaren. Je moet echter wel met enkele praktische zaken rekening houden die ik graag met je deel.

4 stappen om groene smoothies te bewaren

  1. Gebruik verse ingrediënten
  2. Was alle ingrediënten vooraf goed
  3. Gebruik de blender, niet je mes
  4. Kies glazen potten of flessen
?c=11113&m=1122067&a=18797&r=&t=html

De groene smoothie is natuurlijk het lekkerst als je deze direct opdrinkt na het klaar maken, maar ik kan me voorstellen dat het niet altijd even praktisch is om dagelijks een nieuwe smoothie klaar te maken. Het is dan veel handiger om op één dag direct meerdere smoothies klaar te maken. Daarom in dit artikel enkele tips voor het bewaren van je groene smoothies.

Stap 1: Kies verse ingrediënten

Als je vooraf al weet dat je de smoothies langer wilt bewaren kun je tijdens het winkelen al letten op de verse groentes en fruit. Hoe verser, hoe langer je de smoothie goed kunt bewaren. Indien mogelijk kies je organische groente en fruit om zeker te weten dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.

Stap 2: Was alles goed

Voor je de groente en fruit gaat gebruiken, moet je deze goed wassen om te zorgen dat alles helemaal schoon is. Met een borsteltje kun je de schil van fruitsoorten zacht borstelen en groente kun je 15 minuten in een kom gevuld met water laten staan om goed te weken.

Stap 3: Vermijd vooraf snijden

Het beste is om zelf vooraf niets te snijden, maar dit in de blender te laten gebeuren. Op die manier behoud je de meeste vitamines. Bij sommige groentes of fruit is dit niet te voorkomen, maar probeer zo weinig mogelijk zelf te snijden en maak gebruik van je blender.

Stap 4: Hoe bewaar je de smoothie?

Het beste kun je de smoothie bewaren in een glazen pot of fles. Plastic is minder geschikt. De belangrijkste reden is dat je de glazen pot of fles eenvoudig vacuum hebt zodra je de deksel dicht draait. Hoe minder lucht er bij de smoothie komt, hoe beter dit is. Uiteraard is ook duurzaamheid een belangrijke factor. Een glazen pot is veel makkelijker te hergebruiken.

Stap 5: Koelen

Wanneer je de groene smoothie in een goed afgesloten glazen pot in de koelkast plaatst, kun je deze tot 3 dagen goed bewaren. Wanneer je de smoothie invriest, kun je deze zelfs nog langer bewaren, 1 maand is dan prima haalbaar. Zodra je de smoothie uit de koelkast of vriezer haalt, moet deze snel genuttigd worden.

Gebruik bijvoorbeeld onderstaande glazen potten om je smoothie in te bewaren.

Groene smoothies bewaren?

Bovenstaande tips helpen je bij het bewaren van je smoothie. Toch is het altijd het lekkerst en meest gezond om de smoothie direct na het bereiden op te drinken. Op die manier blijven de meest waardevolle voedingsstoffen het best in tact en kun je deze optimaal gebruiken in je lichaam.

Nu je hier toch bent, bekijk eens onze heerlijke recepten voor groene smoothies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe gezond zijn groene smoothies
Smoothies

Hoe gezond zijn groene smoothies?

Op deze website vind je heel veel lekkere groene smoothie recepten. Erika stuurde mij de volgende vraag: Hoe gezond zijn groene smoothies? In dit artikel vertel ik je hier meer over. Wel vermeld ik hierbij dat ik geen opleiding als voedingsdeskundige of diëtiste heb en onderstaande informatie is dus niet per definitie wetenschappelijk bewezen, echter […]

Read More
Beste-blender-smoothies
Smoothies

De beste blender voor je smoothies (+7 tips)

Ben jij op zoek naar de beste blender voor heerlijke smoothies? Als je wilt starten met het maken van de lekkerste groene smoothies of je blender misschien wel kapot is gegaan of niet meer aan jouw wensen voldoet, is het fijn om meer info te lezen over goede blenders. Door de jaren heen heb ik […]

Read More
Smoothies met banaan
Smoothies

Smoothies met banaan

Banaan wordt ontzettend veel gebruikt in groene smoothies. Het is dan ook een uitstekende keus om banaan te gebruiken als basis voor je smoothie. De smaak past bij veel andere fruitsoorten en groentes en mede daarom is een banaan een heerlijk ingrediënt voor je smoothies. Verderop op deze pagina vind je nog meer redenen om […]

Read More