Je bekijkt nu afvallen met groene smoothies

Afvallen met groene smoothies

Groene smoothies zijn voor veel mensen een prima methode om wat gewicht te verliezen. Afvallen met groene smoothies is dan ook erg populair en op deze site vind je heel veel recepten die je helpen met afvallen. In dit blog wil ik bovendien graag wat achtergrondinfo geven over dit onderwerp. Groene smoothies zorgen ervoor dat je de belangrijke voedingsstoffen op een verantwoorde manier binnen krijgt. Ideaal om af te vallen, maar ook om je fitter te voelen. Er zijn veel verhalen van mensen die dagelijks een groene smoothie drinken en zich daar heel goed bij voelen.

Tip: Meld je aan voor de 21-dagen groene smoothie challenge van Miss Natural. Niet alleen ontvang je leuke recepten, de mails staan ook vol met handige informatie over groene smoothies.

Groene smoothie recepten om af te vallen

Op deze site vind je tientallen recepten van groene smoothies die je kunt gebruiken bij het afvallen. Hieronder vind je de links naar een aantal van onze tips.

Het is uiteraard belangrijk naar het totaalplaatje te kijken qua calorieën. Je kunt misschien zoveel fruit en groentes aan je smoothie toevoegen dat ook de calorieën toenemen. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat een groene smoothie 120 calorieën bevat.

Geschikte groentes

Wil je aan de slag met afvallen en gaan groene smoothies jou daarbij helpen? Onderstaande groentes zijn geschikt om te gebruiken in je gezonde groene smoothies:

  • Broccoli: uiterst gezonde groente, die vaak een “supergroente” wordt genoemd. Het is rijk aan vele voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, vezels, kalium en ijzer. Broccoli bevat ook meer eiwitten dan de meeste andere groenten. Bovendien geeft broccoli je smoothie vaak een wat milde smaak.
  • Erwten: zijn erg goed voor je. Door hun hoge gehalte aan vezels en eiwitten zijn ze erg vullend. Dit zorgt ervoor dat je minder eet en kan zo leiden tot gewichtsverlies.
  • Wortelen: hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Ze zijn een goede bron van bètacaroteen, vezels, vitamine K, kalium, antioxidanten en worden in verband gebracht met een lager cholesterolgehalte en betere ooggezondheid.
  • Boerenkool: is een van de gezondste en meest voedzame plantaardige voedingsmiddelen die er bestaan. Boerenkool bevat weinig calorieën, is een uitstekende bron van vitamine C, en helpt zelfs kanker te bestrijden!

Afvallen met groene smoothies

Groene smoothie recepten voor gewichtsverlies kunnen je helpen gezonder te eten, gewicht te verliezen en minder ‘vreetbuiten’ te hebben! Afvallen met groene smoothies is dan ook niet alleen leuk, het is ook erg lekker. Je hebt veel keus om een smoothie te maken die echt bij je past. Kies gewoon een goede basisgroente en bouw daarmee je smoothie op. Natuurlijk kun je in elk seizoen andere smoothies drinken, afhankelijk van de groente van dat moment. Ik kan met zo voorstellen dat je hartje zomer geen boerenkool in je smoothie verwerkt bijvoorbeeld.

Ik hoop je met bovenstaande informatie wat goede tips te hebben gegeven voor het afvallen met groene smoothies. Houd deze website, maar ook de social media kanalen in de gaten voor meer info.

Geef een antwoord