8 tips die je helpen bij het ontdekken van jouw eigen stijl

Eigen stijl lifestyle

Eigen stijl lifestyle

Het vinden en houden van je eigen stijl valt misschien niet mee. Toch is het belangrijk, want het laat zien wie je bent en waar je voor staat, personal branding noem je dit ook wel. Bovendien beland je regelmatig in ongewone situaties waarin je dan toch vast wilt houden aan je eigen stijl, maar ook passend bij de situatie gekleed wilt zijn. Je eigen stijl is onderdeel van je life-style, maar bepaalt ook de eerste indruk van jou en geeft je zelfvertrouwen. Life-Style helpt jou daarom graag met 8 praktische tips die je helpen bij het ontdekken van jouw eigen stijl.

1. Zoek inspiratie

Inspiratie kun je bijvoorbeeld op internet vinden, check bijvoorbeeld Pinterest, maar ga ook eens bij jezelf na wie jij er goed uit vindt zien. Misschien houd je van de stijl van Katja Schuurman of Chantal Jansen of bewonder je iemand anders. Kijk wat haar stijl is, zoek bijvoorbeeld eens wat foto’s op en maak een moodboard voor jezelf op Pinterest. Tip: denk na welke 5 personen jij er goed uit vindt zien en pin foto’s van die personen op je eigen stijl bord op Pinterest (je kunt ook geheime borden aanmaken op Pinterest). Zorg dat dit bord voor jou een soort gids is bij je kledingaankopen.

2. Ruim op

Doe je kledingkast open en bekijk wat je hebt. Alle kleding die je al lange tijd niet hebt gedragen kan weg. Nu je kledingkast is opgeruimd, kun je op zoek naar nieuwe items.

3. Shop slim

Je hoeft echt niet naar dure designerzaken te gaan, zorg gewoon dat je slim shopt. Combineer trendy items van goedkopere merken met tijdloze kleding van duurdere merken.

4. Denk na over je life-style en persoonlijke doelen

Natuurlijk kun je bij jezelf denken dat je je het lekkerst voelt in een spijkerbroek met stoere sweater, maar past dit bij jouw life-style en je persoonlijke doelen? Het is belangrijk dit goed te overwegen. Voor je werk heb je misschien juist kleding nodig met een zakelijke uitstraling en kun je echt niet aankomen in jeans. Ook moet je kleding passen bij je omgeving, want als je op een boerderij woont of veel met kleine kinderen werkt, zal die jeans juist wel weer ideaal zijn. Voor iedereen is deze life-style persoonlijk en je kunt niet fout zitten als je zorgt dat jouw kleding aansluit bij je life-style en doelen.

Wil je graag een andere baan? Dan kan het slim zijn alvast te zorgen voor wat nette kleding voor sollicitatiegesprekken. Ook hierbij kun je nadenken over je doelen.

5. Je kledingmaat is niet belangrijk, je zelfvertrouwen wel

Niemand ziet welke maat jouw kleding is, de enige die dit weet ben je zelf. Zit je lekker in je vel dan zal die maat je niet uitmaken, omdat je weet dat je er goed uitziet. Je kleding expres een maat kleiner kopen, omdat je er ‘zeker weten ooit in zult passen’, is helemaal niet slim. Het staat niet goed en je voelt je niet goed. Draag kleding die je goed past en je zult merken dat je zelfvertrouwen toeneemt.

6. Vraag hulp

Je gaat naar de tandarts voor je gebit, naar de schoonheidsspecialiste voor je huid, dus waarom geen hulp vragen bij het ontdekken van je eigen stijl? Professionele stylistes kunnen soms beter dan jezelf zien welke kleding echt bij je past. Ga bijvoorbeeld eens shoppen met een personal shopper en je zult verrast worden door de combinaties die je zelf misschien helemaal niet zou uitkiezen. Wil je niet betalen voor advies? Vraag dan om advies in je kledingzaak. Ook hier zullen verkoopsters je vaak van goed en eerlijk advies voorzien.

7. Zorg voor de juiste accessoires

Accessoires zijn zonder twijfel de makkelijkste manier om net iets meer uitstraling te geven aan je outfit. Een mooie sjaal of ketting, een ring of armband, het zijn allemaal voorbeelden van accessoires waarmee je echt een verschil kunt maken. Zorg dus dat je beschikt over de juiste accessoires om jouw outfit echt compleet te maken. Ook hierin kun je natuurlijk helemaal kiezen voor accessoires die passen bij je life-style en in je accessoires kun je soms net iets meer lef kwijt dan in je garderobe.

8. Vertrouw op je intuïtie en wees authentiek

Mijn laatste, maar enorm belangrijke tip. Vertrouw op je intuïtie. Twijfel je al in de winkel over een kledingstuk? De kans is groot dat het ongedragen in je kast belandt. Koop iets niet omdat anderen het zo mooi vinden, maar vertrouw je eigen mening. Alleen kleding die je zelf heel mooi vindt, zal je zelfvertrouwen geven en daarmee je persoonlijkheid versterken.

Hopelijk heb je met bovenstaande 8 tips een handvat als je op zoek bent naar je eigen life-style. Natuurlijk kun je de tips toepassen op kleding, maar ook als je zoekt naar je stijl in je interieur zijn deze tips goed te gebruiken. Heb jij iets aan mijn tips gehad? Ik ben benieuwd naar je mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black friday nederland deals
Fashion & Beauty

Wanneer is Black Friday 2019?

Lees in dit bericht alles wat je moet weten over Black Friday 2019. Wanneer is Black Friday in 2019, welke winkels en webshops doen mee en meer? Dit artikel zal bovendien steeds ververst worden zodra wij nieuwe informatie hebben. Black Friday vindt altijd plaats op de vrijdag na Thanksgiving. Aangezien de rage rond Black Friday […]

Read More
Sweatpak online kopen
Fashion & Beauty

Warm en sportief met populaire sweatpaks

Een nieuwe trend die we voor deze winter hebben gespot zijn de sweatpaks. In tegenstelling tot een trainingspak heeft zo’n pak geen trainingsjack met rits, maar bestaat het uit een broek met sweater. Wij hebben al sweatpaks gespot van allerlei voetbalclubs zoals Ajax, PSV, Barcelona, Real Madrid en Manchester United. Wil jij ook zo’n heerlijk […]

Read More
Dieet tijdens vakantie
Fashion & Beauty

Dieet doorzetten tijdens je vakantie

Voor velen staat de zomervakantie inmiddels weer op de stoep. Ben je aan het afvallen? Grote kans dan dat je je afvraagt hoe je dit in hemelsnaam vol gaat houden als je op vakantie bent. Vakantie en afvallen zijn over het algemeen namelijk twee dingen die niet bepaald samen gaan. De meeste mensen die aan […]

Read More