Op weg naar een rookvrije generatie

Rookvrije generatie

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn: de commercials waarin reclame wordt gemaakt voor een geheel rookvrije generatie.

Wat houdt een rookvrije generatie precies in?

Het project ‘op weg naar een rookvrije generatie’ heeft als doel om kinderen die vanaf 2017 geboren worden op te laten groeien in een volledig rookvrije omgeving. Dit betekent concreet dat vanaf 2017 er het liefst alleen nog maar kinderen geboren worden die een rookvrije zwangerschap hebben doorlopen.

Om dit te bereiken pleit men voor goede begeleiding bij het stoppen met roken. Dit kan door huisartsen en verloskundigen een belangrijke rol in dit proces te geven. Momenteel is het al zo dat je via de huisarts kunt stoppen met roken. De huisarts kan je helpen doormiddel van een stoppen met roken programma en het voorschrijven van stoppen met roken medicatie zoals Champix.

Het uiteindelijke doel is om een generatie te krijgen die het vanzelfsprekend vindt om niet meer te roken. Tegenwoordig is het nog zo dat elk jaar zo’n 20.000 kinderen beginnen met roken. Omdat de helft uiteindelijk overlijdt aan de gevolgen van roken is het pure noodzaak om het aantal rokers naar een nulpunt te brengen.

De doelstellingen van het project zijn ambitieus en daarom is de hulp van iedereen hard nodig. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Zo wordt iedereen opgeroepen om zijn of haar sportvereniging, speeltuin, school of bedrijf rookvrij te maken.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers voor een rookvrije generatie zijn de Hartstichting, KWF kankerbestrijding en het Longfonds. Het is niet zo verwonderlijk dat de initiatiefnemers alle drie fondsen zijn die zich actief bezig houden met de volksgezondheid. Roken is nog steeds een van de grootste veroorzakers van allerlei medische aandoeningen. Jaarlijks sterven er zo’n 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken.

Stoppen met roken

Als je graag wilt stoppen met roken dan zijn er diverse mogelijkheden. Welke methode bij jou het beste past is per persoon verschillend. Besef wel dat roken naast een lichamelijke vooral een geestelijke verslaving is. Dit betekent dat je bestaande gedragspatronen moet zien te doorbreken en dat is in de praktijk lastig.

Bekende middelen om te stoppen met roken zijn de e-smoker, nicotinepleisters, champix, zyban. Ook zijn er stoppen met roken programma’s waaraan je via de huisarts kunt deelnemen in combinatie met medicatie zoals Champix. Ook kun je medicatie zoals Champix online kopen via erkende artsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black friday nederland deals
Fashion & Beauty

Wanneer is Black Friday 2019?

Lees in dit bericht alles wat je moet weten over Black Friday 2019. Wanneer is Black Friday in 2019, welke winkels en webshops doen mee en meer? Dit artikel zal bovendien steeds ververst worden zodra wij nieuwe informatie hebben. Black Friday vindt altijd plaats op de vrijdag na Thanksgiving. Aangezien de rage rond Black Friday […]

Read More
Eigen stijl lifestyle
Fashion & Beauty

8 tips die je helpen bij het ontdekken van jouw eigen stijl

Het vinden en houden van je eigen stijl valt misschien niet mee. Toch is het belangrijk, want het laat zien wie je bent en waar je voor staat, personal branding noem je dit ook wel. Bovendien beland je regelmatig in ongewone situaties waarin je dan toch vast wilt houden aan je eigen stijl, maar ook […]

Read More
Sweatpak online kopen
Fashion & Beauty

Warm en sportief met populaire sweatpaks

Een nieuwe trend die we voor deze winter hebben gespot zijn de sweatpaks. In tegenstelling tot een trainingspak heeft zo’n pak geen trainingsjack met rits, maar bestaat het uit een broek met sweater. Wij hebben al sweatpaks gespot van allerlei voetbalclubs zoals Ajax, PSV, Barcelona, Real Madrid en Manchester United. Wil jij ook zo’n heerlijk […]

Read More