Dieet doorzetten tijdens je vakantie

Dieet doorzetten tijdens je vakantie

Voor velen staat de zomervakantie inmiddels weer op de stoep. Ben je aan het afvallen? Grote kans dan dat je je afvraagt hoe je dit in hemelsnaam vol gaat houden als je op vakantie bent. Vakantie en afvallen zijn over het algemeen namelijk twee dingen die niet bepaald samen gaan. De meeste mensen die aan het diëten zijn, letten tijdens hun vakantie niet bepaald op hun eetpatroon. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je op je vakantie alles moet laten liggen. Er zijn namelijk zeker ook manieren om je gewicht tijdens je vakantie op peil te houden.

Ontbijt

Wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld een all-inclusive resort in het zuiden van Europa, is de keuze voor wat betreft het eten vaak enorm. Je hoeft hier zelf geen ontbijt te maken. Er liggen tal van lekkere dingen die over het algemeen niet echt goed zijn voor je gewicht. In dit geval maken mensen die aan het afvallen zijn vaak de verkeerde keuzes. Het is immers lastig om al die lekkere broodjes, eieren en andere zoetigheden links te laten liggen. Vaak wordt als excuus gebruikt dat er niets gezonds was, maar dat is niet het geval. Bij vrijwel alle ontbijtbuffetten zijn namelijk ook gewone broodjes met gezond beleg en yoghurt verkrijgbaar. Wanneer je op een camping of in een appartement zit, maak je zelf je ontbijt. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat je de fout in gaat.

Diner

Voor wat betreft het avondeten is het niet veel anders dan bij het ontbijt. De keuze is bij een buffet vaak groot en mensen neigen dan ook vaak naar de meeste lekkere dingen. Dit mag natuurlijk best een paar keer, maar kies bijvoorbeeld van tevoren een aantal dagen uit. Op de dagen dat je van jezelf gezond moet eten, kun je prima een lekkere salade met mager vlees of vis eten. Als toetje kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schaaltje fruit. Dit eten bevat weinig calorieën en is dan ook redelijk gezond. Op de dagen die aangewezen zijn als ongezonde dagen, kun je dan bijvoorbeeld iets minder gezond eten en een keer iets kiezen dat je echt lekker vindt.

dieet tijdens vakantie

Actief zijn

De vakantie lijkt niet bepaald een periode waarin je gaat bewegen, maar het kan wel degelijk bijdragen aan het afvalproces. Wanneer je op vakantie gaat naar een warm land, verbranden calorieën namelijk een stuk sneller. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je iedere ochtend moet gaan hardlopen. Wandelen kan bijvoorbeeld ook al genoeg zijn. Ook met wateractiviteiten als zwemmen en kanoën kun je al behoorlijk wat calorieën verbranden. Je kan dit natuurlijk ook in combinatie met een afval-programma doen. Daar zijn er heel veel van zoals Dieet Pro, weight watchers, of Afvallen met Nederland. Wij zullen je niet vertellen welke wel, of niet werkt. Daar zijn gespecialiseerde website in ervaringen voor. Consumenten die al ervaring hebben met deze bedrijven vertellen daar wat wel en niet werkt. Kijk bijvoorbeeld een op www.nederlandreview.nl waar ze schrijven over weight watchers, Reduxan en Dieet pro ervaringen.

Terugval

Veel mensen die aan het afvallen zijn en ondertussen op vakantie gaan, krijgen in die periode een terugval. Is dit bij jou ook het geval? Geen probleem, want je bent echt niet de enige. Er zijn genoeg mensen die tijdens hun vakantie iets aankomen, maar dit kan er binnen de kortste keren weer afgetraind worden. Wanneer je terugkeert van je vakantie kun je de draad gewoon weer oppakken en je zult zien dat je binnen afzienbare tijd de smaak weer volledig te pakken hebt en de strijd tegen de kilo’s gewoon voort kunt zetten.

Geef een reactie