Je bekijkt nu zomervakantie leestips

Zomervakantie Leestips

  • Bericht gepubliceerd op:juni 19, 2021
  • Berichtcategorie:Relax
  • Bericht reacties:0 Reacties

Op zoek naar de beste zomervakantie leestips? Eén van de voordelen van de zomervakantie is dat je in deze periode zo heerlijk veel kunt lezen. Lezen hoort voor mij echt bij relaxen. Waar ik normaal gesproken blij ben als ik een boek in een maand uit lees, verslind ik in de zomervakantie mijn boeken. Als ik op vakantie ga, neem ik standaard een aantal boeken mee, maar ook de e-reader wordt volgezet met leuke boeken. Nu ik dit artikel schrijf (juni 2021) denk ik al na over de boeken voor deze zomervakantie. Een artikel met mijn zomervakantie leestips van 2021 mag dus niet ontbreken.

De zeven zussen – Lucinda Riley

Is het lezen van de serie van De Zeven Zussen een logische inkopper? Wellicht, maar de boeken zijn niet voor niets zo populair en ik vind ze heerlijk om te lezen. Inmiddels heb ik 4 van de 7 boeken gelezen en voor de zomervakantie staat deel 5 op de planning. Deel 5 van de zeven zussen heet Maan en gaat over Tiggy. In de 4 eerdere delen heb ik weinig over Tiggy gelezen dus ik weet niet wat ik van dit deel kan verwachten, maar eigenlijk heeft elk deel me tot nu toe weer verrast.

Wist jij trouwens dat er online een hele speurtocht naar Pa Salt plaatsvindt. De vader van de zeven zussen is een mysterieuze man die enorm wordt opgehemeld door alle zussen. Maar toch blijft het de vraag wat voor man het is. Soms lijkt het of hij niet is overleden en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Zoek eens op de #whoispasalt en je staat verbaasd over alle dingen die mensen hebben opgespoord. Als je nog meer wilt weten, kun je ook eens op deze link rondkijken. Het is niet mijn ding om zo diep te speuren, maar wel leuk om deze hints te lezen.

[Update 08-07-2021] Vandaag las ik het nieuws dat het 8e boek door de zoon van Lucinda Riley zal worden geschreven. Goed nieuws als je het mij vraagt, want ik ben erg benieuwd naar de achtergrond van Pa Salt.

De Kaasfabriek – Simone van der Vlugt

Dit boek hoort zeker op mijn lijstje met zomervakantie leestips, want ik ben dol op de historische romans van Simone van der Vlugt. Na Jacoba, Gravin van Holland en Het Schaduwspel ben ik superblij dat ik weer een nieuw boek van Simone van der Vlugt kan gaan lezen. De Kaasfabriek gaat over een moeder en dochter die hun plek in een veranderende maatschappij proberen te vinden. Precies het soort boeken dat ik graag lees. En leuk bijkomend voordeel, als abonnee van Linda krijg ik €5 korting op het boek.

Koninkrijk – Jo Nesbø

Yes, een nieuw boek van Jo Nesbø dat net voor de vakantie verschijnt. Het is niet de vraag of ik Koninkrijk ga lezen, maar meer de vraag of ik kan wachten tot de zomervakantie. De eerste regel van de beschrijving is voor mij al voldoende om te weten dat dit boek zeker bij mijn leestips hoort. “Een ijzingwekkende tragedie over twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Dit boek ligt al tijden in mijn boekenkast, ben er ook al wel in begonnen, maar nooit uitgelezen. Toch is dat nog wel mijn plan. Want De meeste mensen deugen heeft zoveel aandacht gekregen dat ik dit boek toch van voor naar achter gelezen wil hebben.

Reisboek van Lisa St Aubin de Teran

Ik ben dol op de reisverhalen van Lisa St Aubin de Teran zoals Op Doorreis en Mijn favoriete reizen. Deze tip las ik ooit zelf in Trouw. Ik bestelde toen het boek ‘De mooiste treinreizen van de wereld’ waar o.a. een reisverhaal van Lisa St Aubin de Teran in is opgenomen. En sindsdien ben ik dol op de manier van schrijven van Lisa St Aubin de Teran. Zeker tijdens een vakantie is het aanrader, bijna een must om één van deze boeken op je e-reader te hebben.

5 Zomervakantie leestips

Bovenstaande 5 zomervakantie leestips kan ik je van harte aanbevelen. Lezen maakt je zomervakantie nog leuker en meer ontspannen. Eigenlijk zou iedereen tijdens de zomervakantie een boek moeten lezen. Wat vind jij van mijn tips? Kun je je erin vinden of heb je juist een compleet andere tip? Ik kijk uit naar je reactie!

Ben jij liever creatief bezig? Misschien vind je dan onderstaande artikelen leuk om te lezen:

Geef een antwoord