Je bekijkt nu tuintip: moestuinbakken

Tuintip: Moestuinbakken

  • Bericht gepubliceerd op:juni 16, 2021
  • Berichtcategorie:Living
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als je net als ik geen supergrote tuin hebt, maar wel van verse groente houdt, is een moestuinbak misschien voor jou ook een aanrader. Zelf kwam ik onlangs op dit idee toen ik op een verjaardag was en in de tuin een stuk of 5 moestuinbakken zag staan. Een bak met sla, met andijvie, met raapsteel, kruiden en nog meer. Wat een goed idee. Zelf heb ik ooit een vierkante bak in mijn tuin gehad, maar daar groeide weinig in. Eigenlijk deed alleen de munt voor mijn thee het goed. Maar de moestuinbakken die ik nu zag, zijn een stuk dieper en lijken me dus veel beter.

Geen moestuin, wel moestuinbakken

Groene vingers heb ik niet, maar ik houd wel van een gezellige tuin met planten en bloemen. In het voorjaar heb ik ook standaard één of meer aardbeienplanten en de moestuintjes van Albert Heijn probeer ik ook altijd. Geen idee hoe het kan, maar een moestuinbak was nog niet in me opgekomen tot ik deze dus daadwerkelijk in gebruik zag.

Een eigen moestuin is niets voor mij, maar met wat leuke bakken is het overzichtelijk en kan ik toch wat groentes vers kweken. Aan de slag dus…

Moestuinbak kopen

De eerste stap is natuurlijk een moestuinbak kopen. Hiervoor heb ik op diverse websites rondgekeken, maar uiteindelijk op bol.com 2 stuks van de Elho Green Basics kweektafel besteld. Dit zijn zwarte moestuinbakken op poten en dat vind ik leuk staan en prettig voor het water geven. Bovendien zet ik op de grond rondom de moestuinbakken nog wat leuke planten zodat het een leuk hoekje wordt in mijn tuin.

In de bakken ga ik in elk geval slaplantjes zetten, want in de zomer vind ik sla uit eigen tuin één van de lekkerste groentes. In de andere bak komen waarschijnlijk wat kruiden en tomaatjes. Ook wil ik kijken of ik groente voor mijn groene smoothies kan kweken. Als het goed bevalt ga ik vast nog meer bakken aanschaffen. Als tip heb ik gehoord dat je het beste kleine slaplantjes kunt kopen en die dan in de bakken zetten. Dat is makkelijker dan te beginnen met zaadjes. Die slaplantjes haal ik bij een tuincentrum in de buurt en als ik daar ben kijk ik direct wat er nog meer leuk is voor mijn bakken.

Zelf een moestuinbak maken

Ook leuk voor de doe-het-zelvers… zelf een moestuinbak maken. Op Pinterest vind je hiervoor superveel inspiratie om bijvoorbeeld mooie houten bakken te maken. Ook kun je een pakket met 10.000 bouwtekeningen bestellen of bekijk onderstaande YouTube video.

Mijn moestuinproject volgen?

Via deze website zal ik zeker vaker schrijven over de voortgang van het moestuinproject en ook via de Life-Style pagina op Facebook kun je updates bekijken. Tips vind ik ook handig, dus deel ze gerust!

Geef een antwoord