Dit recept voor pastasalade is echt té lekker. Ik maak de salade best vaak en altijd weer krijg ik complimenten dat deze salade zo lekker is. En eerlijk is eerlijk, ik ben er zelf ook dol op. Omdat er regelmatig naar het recept wordt gevraagd leek het mij handig om het via mijn site te delen. Dus als je mij hebt gevraagd naar hoe ik de pastasalade nou precies maak? Alsjeblieft, en geniet ervan.
Het maken van deze pastasalade is heel simpel, binnen een half uurtje ben je klaar. Het lekkerste is het wel om de salade een dag van tevoren al te maken zodat de smaken goed op elkaar in kunnen trekken. In elk geval kook ik de pasta altijd een dag eerder zodat deze goed kan afkoelen. De salade is eigenlijk altijd lekker, dus of je nou een zomerse pastasalade zoekt of ‘m in de winter wilt maken… geen zorgen, deze smaakt het hele jaar door.
Ingrediënten
In de loop der jaren heb ik soms nieuwe ingrediënten toegevoegd en ook wel weer eens iets weggelaten. Zo kun je de salade ook prima vegetarisch maken door de kipreepjes weg te laten. Ook doe ik vaak nog blokjes fetakaas door de salade, maar toen ik de foto’s maakte net toevallig niet. Op dit moment gebruik ik onderstaande ingrediënten voor mijn pastasalade:
Voor het koken van de pasta
- 1 zak Fusilli Tricolore (500 gram)
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 flinke scheut witte balsamico azijn
Door de salade
- 1 zakje pijnboompitjes
- 1 klein potje kappertjes
- 100 gram zongedroogde tomatenreepjes
- 40 gram rucola sla
- 150 gram gekookte kipreepjes
- 1 rode ui
- 1 plak feta kaas
Eigenlijk vind ik van alle ingrediënten dat je die naar eigen inzicht kunt toevoegen. Ben je minder dol op kappertjes? Dan doe je er wat minder in. Hou je juist veel van pijnboompitjes, dan doe je er wat meer in.
Hoe maak je de pastasalade?
Breng een pan met water aan de kook en doe hier de kippenbouillon en witte balsamicoazijn in. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je dit volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet, maar spoel niet af met koud water om de smaak zoveel mogelijk te behouden. Laat de pasta nu goed afkoelen.
Voeg alle ingrediënten toe aan de pasta. Snij de rucola in kleine reepjes en snij de rode ui in stukjes. De pijnboompitjes moeten natuurlijk nog even geroosterd worden. Voeg ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes toe.
Doe alles bij elkaar in een grote bak en meng alles goed door elkaar. Je koude pastasalade is nu klaar.
Lekkerste pastasalade recept
Natuurlijk maak ik vaker pastasalades en zijn er nog andere salades die ik lekker vind, zoals veel van de recepten op Keukenliefde. Maar toch blijft deze salade voor mij de lekkerste omdat zowel kinderen als volwassenen ervan smullen, het ideaal is bij de barbecue of op een feestje, maar ook om als lunch mee te nemen. Ik hoop dan ook dat jij er net zo van zult genieten.
Ik ben enorm benieuwd naar jouw favoriete pastasalade en hoop dat je het leuk vindt dat ik ook eens dit recept deel in plaats van altijd recepten voor groene smoothies. Laat je het weten bij de reacties?