Je bekijkt nu een leuk weekend vlissingen? Deze tips wil je niet missen

Een leuk weekend Vlissingen? Deze tips wil je niet missen

  • Bericht gepubliceerd op:juli 22, 2021
  • Berichtcategorie:Travel
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een weekendje weg hoef je lang niet altijd te boeken naar het buitenland, in tegendeel. In dat geval ben je vaak in verhouding tot je verblijfsduur op je vakantiebestemming gewoon veel te lang onderweg. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat steeds meer Nederlanders vooral op zoek gaan naar leuke plaatsen in eigen land om te ontdekken. Ook ik houd hier veel van, zo was ik onlangs nog in Limburg en gaat dit artikel over een weekend Vlissingen.

In dit artikel laat ik je graag kennis laten maken met de hoogtepunten die je in het uitnodigende Vlissingen allemaal kan ervaren. Lijkt een fijn weekend in deze fijne, Nederlandse plaats beleven jou ook wel wat? Verdiep je dan vooral snel even in de hieronder terug te vinden informatie.

Zeepromenade weekend vlissingen

Ontdek de langste zeepromenade van Nederland

Vlissingen staat in eerste instantie bekend om de langste zeepromenade van heel Nederland. De promenade die je hier aantreft beschikt dan ook niet voor niets over een lengte van zo’n slordige 6 kilometer. Ze begint bij het zogenaamde Nollehoofd en loopt helemaal door tot aan de Piet Heinkade. Het merendeel van deze zeepromenade werd aangelegd ten tijde van het einde van de negentiende eeuw. Het is heel leuk om langs de zeepromenade te wandelen. Wij genoten van de enorme vrachtschepen die hier richting de haven van Antwerpen varen en hebben hier lang naar zitten kijken. Ontzettend gaaf. Ook de kids vonden het indrukwekkend hoe groot deze schepen zijn.

Het Keizerbolwerk, genoemd naar Keizer Karel V

Eén van de meest in het oog springende bezienswaardigheden die je niet over het hoofd kunt zien tijdens een weekendje weg in Vlissingen is natuurlijk het zogenaamde ‘Keizerbolwerk’. Deze bevindt zich aan het einde van De Ruijterboulevard. Dit bastion dateert van halverwege de zestiende eeuw en werd genoemd naar Keizer Karel V. Het is ook op deze locatie dat je het standbeeld aan zal treffen van Michiel de Ruyter. De Ruyter staat bekend als een zeeheld die ten tijde van de zeventiende eeuw verschillende zeeslagen heeft uitgevochten. Let wel, wil je de Kazematten bezoeken? Hou er dan rekening mee dat dit uitsluitend mogelijk is tussen 1 april en eind oktober.

Standbeeld michiel de ruyter vlissingen

De Gevangentoren, nog steeds vol trots aanwezig

Eveneens een bezienswaardigheid waar je maar moeilijk naast kan kijken is de zogenaamde Gevangentoren. Deze maakte in het verleden deel uit van de stadspoort de Westpoort. Ook aan de andere kant van de poort was een toren terug te vinden, maar die kruittoren staat er tegenwoordig helaas niet meer. Vanaf het jaar 1610 werd er voor gekozen om deze toren te gebruiken als gevangenis. Dit zou uiteindelijk zo blijven tot aan het einde van de negentiende eeuw. In het verleden zijn verschillende pogingen ondernomen om de toren te slopen, maar tot op moment van schrijven prijkt ze toch nog steeds trots op de Boulevard van Vlissingen.

Het Arsenaal, leuk voor jong en oud

Een weekendje weg boeken naar Vlissingen doe je perfect met het hele gezin. Een absolute aanrader is in dat geval om een bezoek te brengen aan het Arsenaal dat zich bij de jachthaven van Vlissingen bevindt. Het Arsenaal is ondergebracht in een voormalig artilleriemagazijn dat werd omgebouwd tot een heus attractiepark. Binnen tref je hier een prachtig zeeaquarium aan waarin je niet alleen haaien en roggen kunt zien, maar ook nog heel wat andere vissen kan bekijken. Bovendien tref je hier ook een piratenpark aan en een uitkijktoren die maar liefst 45 meter hoog is. Hier heb je dan ook een prachtig uitzicht op de zee. Het Arsenaal is een topuitje om met kinderen te bezoeken.

Het MuZEEum, een absolute must voor cultuurliefhebbers

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een bezoek aan Vlissingen ook niet om het MuZEEum heen. Dit Zeeuws maritiem museum is ondergebracht in het prachtige Lampsinshuis welke dateert van de zeventiende eeuw. Het museum vertelt je als bezoeker het maritieme verhaal vanaf de zestiende tot de twintigste eeuw. Hierbij wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan Michiel de Ruyter en de verschillende scheepsmodellen, de voorwerpen die uit de Westerschelde zijn gehaald, etc. Vanaf het torentje heb je overigens ook een bijzonder fraai uitzicht op de omgeving.

Waar verblijf je tijdens een weekendje Vlissingen?

Wil je graag een weekend weg naar Vlissingen boeken? Dan spreekt het voor zich dat je daarvoor niet uitsluitend rekening zal willen houden met de verschillende bezienswaardigheden die er in deze plaats zijn terug te vinden. Je wilt natuurlijk ook een leuke plek om te overnachten tijdens je weekend Vlissingen. Ook hiervoor geldt dat je een keuze kan maken uit voldoende mogelijkheden. Vlissingen is op toeristisch vlak een populaire plaats in Nederland en er zijn dus diverse hotels, maar ook vakantieparken in de omgeving.

Boeken via Voordeeluitjes

Wij boeken graag via Voordeeluitjes omdat ze vaak echt goede deals hebben en leuke arrangementen. Op Voordeeluitjes vind je verschillende leuke hotels in Vlissingen zoals hotel Westerduin of Stad- en strandhotel Elisabeth. Wil je tijdens een weekend Vlissingen echt in de stad zelf verblijven, biedt Voordeeluitjes je altijd een goede keus.

Molecaten park Hoogduin

Met kinderen vind ik een vakantiepark vaak net iets relaxter dan een hotel en Molecaten park Hoogduin in Cadzand is dan zeker een aanrader. Je kunt hier kamperen of een vakantiehuisje huren en het is een prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan Vlissingen. Hier zijn zelfs hele leuke strandhuisjes te huur. Als de kids (en jij zelf ook trouwens) daar niet van genieten!

Boeken bij Natuurhuisje

Tijdens ons weekend Vlissingen hadden we een huisje geboekt via Natuurhuisje en wat hebben we hiervan genoten. Ons natuurhuisje was een B&B en had heerlijke bedden en volop ruimte. Wij hebben ontzettend genoten in ons natuurhuisje in Vlissingen, alleen heb ik helemaal geen mooie foto’s gemaakt van het huisje. Misschien nog eens terug gaan dan?

Een weekend Vlissingen? In dit artikel heb ik je een aantal tips gegeven van plekken die ik zelf heb bezocht in Vlissingen. Vlissingen en ook de provincie Zeeland is een bezoekje zeker waard en als jij nog aanvullende tips hebt, lees ik die graag in de reacties!

Geef een antwoord