Vandaag is Skyscraper Appreciation Day

Vandaag is Skyscraper Appreciation Day

  • Berichtcategorie:Relax
  • Bericht reacties:0 Reacties

Amerikanen hebben voor elke dag van het jaar thema’s verzonnen, eigenlijk zelfs meerdere per dag. Vandaag is het bijvoorbeeld volgens de site Daysoftheyear.com niet alleen skyscraper appreciation day… Het is ook World Lion Day (Diergaarde Blijdorp geeft vandaag dan ook gratis toegang aan iedereen met de Leeuw als achternaam), S’mores Day (lees er meer over op het blog van Like&Love vandaag), Duran Duran Appreciation Day (sweet memories…) en Lazy Day (lang leve de hangmat).

Terug naar Skyscraper Appreciation Day, want die waardering voor wolkenkrabbers spreekt mij wel aan. Ik ben dol op grote steden en ging daarom op zoek naar de mooiste wolkenkrabbers ter wereld. Het is wel duidelijk dat je echt naar Azië moet afreizen om deze wolkenkrabbers live te kunnen zien, want pas op de 8e plek staat een wolkenkrabber in Amerika en Europa komt in de top 10 helemaal niet voor.

 

Burj Khalifa (828 meter) in Dubai met meer dan 160 verdiepingen

 

Abraj Al-Bait torens (601 meter)  in Saudi-Arabië: hoogste toren heeft 95 verdiepingen en een grote klok

 

Taipei 101 in Taiwan (509 meter): 
heeft 101 verdiepingen

 

Shanghai World Financial Center, 492 meter in Shanghai China.

 

Hoogste wolkenkrabber in Amerika: Willis Tower in Chicago, USA

 

Hoogste gebouw in Nederland: Maastoren in Rotterdam (165 meter)

 

Hoogste gebouw in Europa: The Shard in Londen (310 meter)

 

Zie je het wel zitten, een stedentrip om zo’n gave wolkenkrabber te zien? Je kunt ervan verzekerd zijn dat er in deze steden nog veel meer te zien en te doen valt. Via Arke Reizen boek je geweldige stedentrips.

Stedentrips

 

Geef een reactie