Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

  • Berichtcategorie:Relax
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het is een onzekere tijd en met de zomervakantie in aantocht is het nog maar afwachten of de vakantie naar Spanje, Italië of Amerika door kan gaan. Gelukkig is het alternatief absoluut niet verkeerd, namelijk: vakantie in eigen land!

2020 wordt hét jaar om ons eigen Nederland te ontdekken tijdens een vakantie in één van de provincies. Kies je voor de Zeeuwse kust of de rust en ruimte in Groningen? Elke provincie heeft z’n eigen charmes en er is genoeg te ontdekken en je door te laten verrassen.

Enkele tips voor een vakantie in eigen land

  • Vergeet grote steden als Amsterdam en Rotterdam, maar kies in plaats daarvan voor een bezoekje aan Haarlem, Delft of Leeuwarden. Je vindt er de leukste winkeltjes en terrasjes en kunt je hart hier dan ook zeker ophalen.
  • Breng een bezoek aan Giethoorn en laat je verrassen door dit sfeervolle dorpje. Eerlijk gezegd ben ik hier vorig jaar pas voor ‘t eerst geweest en vond ik het superleuk om hier eens een dagje rond te lopen. En als het mooi weer is, kun je natuurlijk lekker het water op. Als je niet van hordes toeristen houdt, is 2020 echt het jaar om naar Giethoorn te gaan.
  • De afgelopen jaren heb ik een museumjaarkaart gehad en met mijn 3 zoons flink wat musea bezocht. Geloof mij, ik ben geen kunstliefhebber, maar de musea in Nederland hebben mij positief verrast. Het Gevangenismuseum in Veenhuizen was bijvoorbeeld heel leuk om te bezoeken, maar ook het Watermuseum in Arnhem is de moeite waard. En in het Aviodrome kun je allerlei vliegtuigen van binnen bekijken en is volop ruimte omdat er ook veel buiten is. Ook al verwacht je het niet, de musea in Nederland zullen je verbazen en zijn ook met kids ontzettend leuk om te bezoeken.

Mooie vakantieparken in Nederland

Voor je vakantie in Nederland is het leuk om eens een bestemming te kiezen waar je niet eerder bent geweest. Je kunt hier dan verblijven in een vakantiepark, bijvoorbeeld van Droomparken of Molecaten. Er zijn in heel Nederland genoeg mooie vakantieparken te vinden waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Mijn voorkeur heeft op dit moment wel een vakantiepark omdat je dan een huisje kunt boeken met eigen sanitair. Ook leuk? De Veluwe Vakantieparken bestaande uit ‘t Schinkel en De Pampel.

De beste dierentuin deals vind je op Tripper.nl

Vakantie in België

Liever niet in Nederland, maar ook niet te ver weg? Overweeg dan vakantie te vieren in België. Van de Belgische kust tot de Belgische Ardennen beleef je hier heerlijke vakanties. Maar vergeet ook een regio als Belgisch Limburg niet, direct over de Nederlandse grens, maar zoveel te ontdekken. Je leest tips over leuke campings in België op de site BelgieCamping.nl.

Geef een reactie