Voordelen van sauna’s en bubbelbaden

Voordelen van sauna’s en bubbelbaden

  • Berichtcategorie:Living
  • Bericht reacties:1 Reactie

Het integreren van een thuis spa kan meerdere voordelen bieden. Het zorgt in ieder geval voor ontspanning en het verkrijgen van een heldere geest. Het hoeft niet eens heel prijzig te zijn een sauna of een bubbelbad aan te schaffen. Je kunt voor een paar duizend euro al een sauna laten bouwen, of je koopt voor een paar honderd euro alleen een saunakachel en bouwt zelf een schuur.

Hieronder worden de voordelen van een sauna en een bubbelbad uitgelegd.

Voordelen van sauna’s

Door de hitte van een sauna wilt je lichaam overtollige warmte kwijt raken, en dit kan het doen door zweet te produceren. Het voordeel is dat hierdoor niet alleen warmte, maar ook afvalstoffen afgevoerd worden. Bovendien worden meerdere lichaamsfuncties gestimuleerd. Je hart gaat er bijvoorbeeld sneller van kloppen, alsof je met een flinke work-out bezig bent. Dit is niet alleen gunstig voor de werking van het hart, maar het zorgt ook voor een betere doorbloeding van je hele lijf. Bovendien werkt de warmte van een sauna ontspannend op je spieren, gewrichten en geest. De temperatuur in een sauna kan wel oplopen tot 39 graden Celsius. Het is goed om tijdens je sauna bezoek af en toe voor afkoeling te zorgen. Dit kun je doen door een koude douche te nemen of even de buitenlucht op te zoeken. Hierdoor worden je organen en celvernieuwing gestimuleerd. Andere voordelen van een sauna bezoek zijn: het vergoot de natuurlijke weerstand, waardoor je minder snel verkouden wordt. Ook verhoogt het de stofwisseling, ververst het de vochtreserves en zorgt het voor een herstelproces waarbij natuurlijke pijnstillers vrijkomen.

Voordelen van bubbelbaden

Niet alleen sauna’s bieden voordelen, ook door middel van bubbelbaden kun je baten verkrijgen. Zo kan het water verschillende factoren bieden. De gewichtsloosheid van het menselijke lichaam en de warmte van het water zorgt voor een natuurlijke massage waardoor er een ontspanning van de spieren en gewrichten ontstaat. Bovendien daalt door de gewichtsloosheid het lichaamsgewicht met 90% waardoor de druk op de gewrichten weggenomen wordt. Tenslotte zorgt het warme water ook voor een natuurlijke vermindering van stress, en brengt het een betere nachtrust met zich mee. Je kunt ook de optie hebben om aroma’s toe te voegen aan het water. Dit worden ook wel etherische oliën genoemd; oftewel oliën verkregen uit kruiden, vruchten, bloemen of bladeren. Afhankelijk van de oliën kunnen de geuren geneeskundige eigenschappen met zich mee brengen. In ieder geval zorgen ze vaak voor een extra ontspannen werking. Ook kun je de optie hebben om lampen in het bubbelbad te integreren. De kleuren van deze lampen kunnen de werking van de hersenen beïnvloeden. Het hangt van de kleur af wat voor werking het met zich mee brengt, echter zijn de meeste kleuren weer op extra ontspanning gericht. Op de website van Fonteyn worden meerdere spa mogelijkheden toegelicht. Ook is het mogelijk deze te kopen via de webshop. Zoals Finse sauna’s die hedendaags erg populair zijn. De website biedt ook bubbelbaden en hot tubs aan.

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. CasPas93

    Heerlijk, thuis in het saunaatje na een volle dag gewerkt te hebben. Voorlopig blijft het dagdromen, helaas.

Geef een reactie