Je bekijkt nu van gogh amandelbloesem fan

Van Gogh Amandelbloesem fan

  • Bericht gepubliceerd op:juni 26, 2021
  • Berichtcategorie:Living
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ik ben groot fan van het Van Gogh Amandelbloesem schilderij en ik vind het dan ook supertof dat je dit op zoveel plekken tegenkomt. Zelf heb ik er de keukenmuur in mijn woning mee behangen en daar geniet ik zelf nog steeds enorm van, maar ik krijg er ook nog heel vaak complimenten over. Waarom ik een groot fan ben van de Amandelbloesem van Van Gogh? Bekijk hieronder eerst het schilderij maar eens, dan zie je direct hoe mooi dit is.

Van gogh amandelbloesem 1
Credits: Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Ik ben fan van dit schilderij vanwege de prachtige kleuren, het verveelt nooit om naar te kijken en net als Van Gogh houd ik van bloesem en de tijd van het jaar dat de bloesem uitkomt.

Life-Style met Van Gogh Amandelbloesem

Zoals ik al schreef heb ik zelf het behang van de amandelbloesem van Van Gogh, maar er zijn nog veel meer toffe life-style accessoires te krijgen met dit design. In de afgelopen jaren zag ik onderzetters, muurdecoratie, schorten, hoesjes en zelfs schoenen met het design van de amandelbloesem. Een zoekopdracht op bol.com naar Van Gogh Amandelbloesem levert zelfs nog veel meer artikelen op, het zijn er teveel om op te noemen. Het blijkt dus wel dat dit een populair schilderij is. Maar misschien vind je het net als ik leuk om wat meer achtergrondinformatie over het schilderij te weten. Daar komt ‘ie dus…

Wanneer schilderde Van Gogh de amandelbloesem?

De amandelbloesem is door Van Gogh geschilderd in 1890 in Saint-Rémy-de-Provence.

Voor wie was het schilderij bedoeld?

De amandelboom staat al vroeg in het voorjaar in bloei. De boom markeert dan ook het aanbreken van de lente en het begin van nieuw leven. Dat was in dit geval heel passend, want Vincent schilderde dit werk niet zomaar… Het schilderij Amandelbloesem was namelijk een cadeau voor zijn broer Theo en vrouw Jo die een zoon hadden gekregen: Vincent Willem. De jongen was dus vernoemd naar zijn oom Vincent van Gogh en is uiteindelijk ook de oprichter van het Van Gogh museum geworden. De amandelbloesem is altijd een zeer geliefde schilderij voor de familie Van Gogh geweest dat ze zelf hebben gehouden.

De amandelbloesem is geïnspireerd op de Japanse kunst en is naar het lijkt van onderaf geschilderd. Op de website van het Van Gogh museum is nog veel meer interessante info te lezen over de Amandelbloesem.

Ik wil ook graag iets met Amandelbloesem design kopen

Hieronder heb ik enkele leuke tips genoemd van life-style accessoires met het design van de Van Gogh Amanadelbloesem. Hopelijk vind je hier iets van je gading.

Amandelbloesem aan de muur

Behalve behang zijn er natuurlijk ook vele replica’s van Van Gogh’s amandelbloesem te koop. Eén van mijn persoonlijke favoriete webshops is werkaandemuur.nl waar een hele pagina is gewijd aan dit schilderij. Er zijn zelfs varianten van de kleur gebruikt dus als jij de amandelbloesem in sepia, roze of rood wilt, kun je hier rondkijken. Ook zijn er meerdere formaten verkrijgbaar. Opvallend is ook de combinatie tussen het Melkmeisje van Vermeer en Amandelbloesem van Van Gogh.

Andere items aan de muur met amandelbloesem zijn akoestische panelen, muurcirkels (erg gaaf) of je kiest natuurlijk net als ik voor het behang.

Geef een antwoord