Hoe kies je de perfecte vloer?

Vloerenkamer

Bij de vloer bij mij thuis was het mooiste er inmiddels vanaf. De houten vloer was flink versleten met krassen, kieren en vlekken. Ik besloot dat het tijd was voor een nieuwe mooie vloer. Maar hoe kies je de perfecte vloer uit?

Er zijn enorm veel verschillende vloeren. Van afmetingen, dessins, kleuren tot de sfeer die de vloer geeft. Een nieuwe vloer is een enorm belangrijke beslissing, maar hoe weet ik dat ik de perfecte vloer kies? Ik begon maar met het eerste voorwerk. Kijken naar de trends in vloeren en het huidige assortiment bij verschillende winkels. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen hoe je de perfecte vloer kunt vinden.

Stap 1. de nieuwe trends

Bekijk alle trends voor het komende jaar. Voor de vloeren trends van 2018 kwam ik uit bij Vloerenkamer. Hier stonden trends die ook ik vaak terug zie en die ik ook erg mooi vind. Vloeren leggen in patronen en robuuste vloeren, dat past bij wat ik zoek. Daarnaast vind ik gebruikers gemak erg belangrijk. Zeker met een druk bestaan is een onderhoudsvriendelijke vloer erg fijn.

Stap 2. zet alle wensen op een rijtje

Na het lezen van alle trends voor komend jaar heb ik op een rijtje gezet wat het beste past bij mij. Bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijke vloer en een vloer die makkelijk schoon te maken is. Daarnaast wil ik een vloer die ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt en sfeer geeft aan de woning.

Hoe kies je de perfecte vloer?

Stap 3. welk materiaal past hierbij?

Hierna heb ik gekeken welk materiaal hier het beste bij past. Ik ben van alles afgegaan op voor- en nadelen. Vloerbedekking viel al snel af, omdat ik op zoek was naar een gebruiksvriendelijke vloer. Er vallen een heel aantal vloeren af nadat ik mijn wensenlijstje vergelijk met de materialen en de keuze wordt hierdoor steeds makkelijker. Bij de Vloerenkamer vond ik een webpagina waar alle vloeren worden vergeleken met de voor- en nadelen. Een erg handig overzicht! Bekijk de tips voor een nieuwe vloer kopen.

Stap 4. interieur check

Na het uitkiezen van de beste vloer bij alle wensen, moet je er goed over nadenken of deze past bij het interieur. Ik was niet van plan om de hele inboedel aan te passen aan de nieuwe vloer. De vloer moet juist passen bij het huidige interieur. Ik heb hiervoor een afspraak gemaakt bij Vloerenkamer. Daar heb ik het materiaal goed kunnen zien en voelen. Hierna heb ik aan de hand van foto’s de beslissing gemaakt dat de nieuwe vloer goed zou passen bij het interieur. En na het plaatsen blijkt dit ook zo te zijn!

Stap 5. kopen & plaatsen

De laatste stap is het kopen en plaatsen van de nieuwe vloer. Ik kan zelf geen vloer plaatsen en vind het wel belangrijk dat dit goed en nauwkeurig gebeurd. Hierdoor heb ik de beslissing genomen om de vloer te laten plaatsen. Ik heb gekozen voor een Multiplank vloer. Deze vloer heeft de uitstraling van hout, maar deze vloer zet nauwelijks uit en krimpt ook niet. Hierdoor is het ideaal voor gebruik. Daarnaast hebben ze veel mooie warme kleuren in het assortiment bij Vloerenkamer. Ik kan zeker aanraden om hier een nieuwe vloer te kopen. Ik ben erg goed geholpen en de keuze was hierdoor veel makkelijker te maken.

Waar let jij op bij het kopen van een nieuwe vloer?

One thought on “Hoe kies je de perfecte vloer?”

  1. Handig artikel. Ik woon in Brabant en ken de Vloerenkamer. Heb hier 2 jaar geleden een laminaatvloer gekocht en heb hiermee een goede ervaring. Inmiddels is ook mijn woonkamer wel aan een nieuwe vloer toe, dus binnenkort toch maar weer eens bij de Vloerenkamer langs. Kan me herinneren dat ze superveel houten vloeren hebben direct als je de winkel binnenstapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere interieurspray
Living

Lekkere interieurspray

Ben jij ook zo dol op lekkere interieurspray? Waarschijnlijk wel, want zo ben je op deze website gekomen. Dat komt wel goed uit, want ik vind het ook heerlijk en geniet er echt van als het lekker ruikt in mijn huis. En geloof me, met drie zoons is een lekkere interieurspray soms meer noodzaak dan […]

Read More
Moestuinbakken
Living

Tuintip: Moestuinbakken

Als je net als ik geen supergrote tuin hebt, maar wel van verse groente houdt, is een moestuinbak misschien voor jou ook een aanrader. Zelf kwam ik onlangs op dit idee toen ik op een verjaardag was en in de tuin een stuk of 5 moestuinbakken zag staan. Een bak met sla, met andijvie, met […]

Read More
Life-style-winkels-barneveld
Living

De leukste life-style winkels in Barneveld

Als jij graag leuke accessoires in huis of tuin shopt, moet je echt eens naar Barneveld gaan. In het centrum van deze middelgrote plaats in de provincie Gelderland vind je een verrassend aantal leuke life-style winkeltjes. De moeite waard om eens rond te lopen dus. Zelf kom ik uit Veenendaal, dichtbij Barneveld en daarom breng […]

Read More