Activity Trackers: wat kun je ermee?

Activity tracker

Het woord Activity Tracker kom ik de laatste tijd steeds vaker tegen. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik zelf nodig meer in beweging moet komen, misschien omdat het een steeds populairder gadget wordt. In elk geval vond ik het wel leuk om me eens te verdiepen in de verschillende soorten activity trackers en een overzicht met keuzes te maken.

Wat is een Activity Tracker?

Een activity tracker is een armband waarmee je precies je activiteit kunt meten en dus ook vorderingen kunt zien. Het bevordert in feite een gezonde levensstijl. Maar naast je activiteit meet de activity tracker ook je slaapritme. Door de koppeling van de Activity Tracker met je smartphone krijg je een hele handige feedback over jouw dagelijkse ritme en kun je dus ook zien waar verbeterpunten liggen. Je kunt de Activity Tracker instellen op een bepaald doel per dag en dan bijhouden of je dit doel haalt. Red je het (net) niet, dan kan dit je net overhalen om nog even een extra rondje te lopen om je doel te halen.

Andere benamingen voor de Activity Tracker zijn activity armband, sportstracker of fitness tracker. Er zijn overigens wel kleine verschillen tussen genoemde varianten, echter hebben ze vooral overeenkomsten. Een sporthorloge is bovendien echt geschikt voor trainingen en wedstrijden.

Bekijk de koopgids Activity Trackers van Fonq

Wat kun je met een Activity Tracker?

  • Bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt
  • Welke afstand je hebt afgelegd
  • Gebruiken als stappenteller, traptreden worden apart gemeten
  • Je slaap analyseren
  • Je activiteiten delen met vrienden via social media

Sommige modellen kunnen ook:

  • Je hartslag meten
  • Je muziek bedienen
  • Bellen
Fitbit activity tracker lifestyle

Merken Activity Trackers

Het bekendste merk als het gaat om Activity Tracker is wel FitBit. Zij kwamen als eerste met deze tracker op de markt en blijven continu met nieuwe modellen komen. Aangezien de tracker ook met je smartphone wordt gekoppeld, besteden ook merken als Apple en Samsung steeds meer aandacht aan Activity Trackers. Aangezien men bij FitBit ook wel realiseert dat het niet altijd even stijlvol is om met je activity tracker rond je pols te lopen, bijvoorbeeld als je naar een feestje gaat, hebben ze een supergave bangle armband ontwikkeld die je dus wel prima kunt dragen bij het uitgaan. Zo meet je dus ook het dansen op je tracker!

Een ander merk dat Activity Trackers verkoopt is vooral bekend van de navigatiegadgets, namelijk TomTom. De TomTom Sports serie bevat hele mooie Activity Trackers die nog iets extra’s doen, namelijk de vet- en spiermassa van je lichaam opmeten.

Andere populaire merken Activity Trackers zijn bijvoorbeeld Garmin, Misfit en Polar. Enkele webwinkels waar je bovenstaande merken kunt kopen zijn:

Wil je dus serieus aan de slag met je levensstijl en wil je meer inzicht in je dagelijkse patronen en activiteit dan lijkt de Activity Tracker mij echt een superhandige gadget. Door dit artikel te schrijven heb ik me hier meer in verdiept en is dit absoluut een gadget die ik graag aan mijn wensenlijstje toevoeg.

15 september 2018 Update: Ik heb inmiddels al een half jaar een Apple Watch. Zeker omdat dit handig samenwerkt met mijn iPhone heb ik deze keuze gemaakt. Ik gebruik de Apple Watch voor het bijhouden van mijn dagelijkse stappen en activiteit en ben hier superblij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huishoudbeurs 2018
Gadgets

Huishoudbeurs 2018 – Ga jij ook?

De Huishoudbeurs is al lang geen evenement meer voor degelijke huisvrouwen die graaiend de beurs overgaan om zoveel mogelijk gratis spulletjes te scoren. Lange tijd was dit in elk geval mijn beeld tot ik deze in 2016 zelf bezocht en aangenaam verrast was. De Huishoudbeurs is gewoon een supergezellige beurs en echt een dagje uit […]

Read More
Nintendo switch kopen
Gadgets

Nintendo Switch kopen?

Ben jij net als mijn zoons al helemaal in de ban van de nieuwe Nintendo Switch? Hier worden al plannen gemaakt om de Xbox te verkopen zodat er een Nintendo Switch aangeschaft kan worden. Maar wat is de Nintendo Switch eigenlijk? De Nintendo Switch is een nieuwe gameconsole van Nintendo waar op dit moment heel […]

Read More
Black friday nederland deals
Gadgets

Black Friday in Nederland [update]

Misschien heb je de advertenties en e-mails al voorbij zien komen. Black Friday komt er weer aan. Maar wat is Black Friday en bij welke winkels kun je met korting kopen? Life-Style zocht het voor je uit! Wat is Black Friday? Black Friday betekent zwarte vrijdag en wordt jaarlijks gehouden op de dag na Thanksgiving […]

Read More