Als ik dit schrijf is het eind april, het zou al mooi weer moeten zijn maar als ik naar buiten kijk, lijkt het wel herfst. Toch weet ik (en iedereen met mij) dat het mooie weer er aan komt! Wat een heerlijk vooruitzicht. Maar dat betekent ook dat ik me weer zorgen ga maken om mijn figuur. Ik ben op dit moment totaal niet zomerproof! Dat wordt weer gezond eten de komende tijd. Tijd voor Health for Wealth.
En dus struin ik het internet af naar diëten alhoewel ik er niet van hou (wie wel). Ik hou het altijd een korte tijd vol maar zodra ik er mee stop komen de kilo’s er helaas toch weer allemaal bij. En meestal zelfs een kilootje extra.
Dat is waarom lijnen, voor mij in ieder geval, niet werkt.
Ik wil meer dan dat. Gezonder leven, gezonder eten. Een andere levensstijl. Mijn eetpatroon veranderen. En als het kan iets beter leren koken dan alles maar lekker maken met kaas.
Tijdens mijn zoektocht vond ik de perfecte oplossing. Precies wat ik zocht. Ik kwam uit bij Health for Wealth.
Lees meer over
Health for Wealth
Health for Wealth is opgericht door Jerry en Mandy. Een leuk open stel die mensen wil laten inzien dat gezond eten echt lekker kan zijn en dat je veel plezier kunt hebben in het koken van gezonde maaltijden.
En dat is precies wat ik wil. Ik wil gezonder leren koken en daarmee beter voor mijn lichaam zorgen.
Bij Health for Wealth zijn er diverse mogelijkheden.
- een Healthy Chef membership
- een cursus ‘Healthy Chef in 5 dagen’
Healthy Chef membership
Bij een membership krijg je het volgende:
- elke vrijdagochtend een boodschappenlijstje voor drie gezonde recepten volgens de Healthy Chef methode.
- Wekelijkse motivatie/inspiratie om koken FUN te maken en je gezondheid te optimaliseren.
- Elke week leftover tips zodat je nooit meer iets hoeft weg te gooien
- Je kunt al je vragen stellen aan Health for Wealth zodat je het allemaal niet alleen doet.
- Je gaat eens per maand samen live koken.
Echt ontzettend interessant vind ik. Zeker voor mensen die al goed bezig zijn in de keuken en al gezond koken maar af en toe niet meer weten wat ze op tafel moeten zetten en daardoor het plezier in koken verloren zijn. Vind je dit interessant? Binnenkort schrijf ik meer over De Healthy Chef membership.
Training Healthy Chef in 5 dagen
Bij de training Healthy Chef in 5 dagen krijg je het volgende
- Onbeperkt toegang tot de online videolessen (in totaal 4 uur)
- Een werkboek van 45 pagina’s
- Een ticket voor de volgende Live Cooking week
- Toegang tot de 5 opnames van de vorige Live Cooking week, inclusief recepten
- Meer dan 55 recepten
- Een besloten community waar je met gelijkgestemden ideeën uit kunt wisselen
Daarnaast krijg je nog 3 bonussen, te weten:
- Een bonuscursus: release yourself well
hierin neem je afscheid van beperkende gevoelens en overtuigingen met betrekking tot eten - Een mastclass van lust ik niet naar proef ik wel
Hierin leer je vijf basisvoorwaarden voor het ontwikkelen van gezonde eetgewoontes bij kinderen waardoor maaltijden weer leuk en stressvrij worden. - Een soep workshop waar je leert koken met leftovers
inclusief een recept voor een bloemkool-basilicum soep
Opbouw training Health for Wealth
Ik kan niet goed koken. Tenminste, niet goed gezond koken. En dat is waarom ik geïnteresseerd ben in de cursus: Healthy Chef in 5 dagen. Ik besluit de cursus aan te schaffen. En tot nu toe heb ik daar nog geen spijt van gehad. Jerry en Mandy laten je zien hoe gezond eten ook lekker kan zijn en dat het leuk is om te koken. En het gaat niet alleen om het avondeten. Ook het ontbijt, de lunch en tussendoortjes komen aan bod.
De inhoud van de cursus is verdeeld in 6 modules waarin maar liefst 64 video’s gedeeld worden. De totale cursustijd duurt ruim vier uur. Er wordt gestart met een module waarin de cursus wordt uitgelegd. In 7 minuten ben je er doorheen en weet je precies wat je te wachten staat.
De volgende modules komen ook aan bod:
- Module mindset
- Module voeding
- Module spijsvertering
- Module koken
- Module make it easy
Daarna krijg je nog de drie bonussen zoals eerder beschreven.
Mijn start als Healthy Chef
Ik begin bij het begin met de module mindset. En dat kan ik iedereen aanraden. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Door middel van een opdracht wordt voor jou duidelijk wat jouw relatie is met voeding. Ben je bijvoorbeeld een emotie-eter of een gezelligheids-snacker? En hoe wil je deze in de toekomst veranderd hebben? Erg belangrijk voor de motivatie voor het vervolg van de cursus.
Na de modules voeding en spijsvertering doorgenomen te hebben kom ik uit bij de grootste en belangrijkste module: koken. De duur: twee uur!
In deze module leer je dat koken, en vooral bedenken wát je gaat koken, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Nu ga je waarschijnlijk thuis eerst bedenken wat je de komende dagen wilt eten en daarna de boodschappen doen. Het is mij al vaak overkomen dat ik in de supermarkt dan net dat ene product niet kan verkrijgen waardoor je wat anders moet verzinnen. En ja, dat ter plekke verzinnen is dan ineens heel lastig. Maar na het volgen van deze module niet meer. Jerry leert jou hoe je in de supermarkt zelf mee neemt wat je lekker vindt (of wat in de aanbieding is) en daar mee aan de slag gaat. Met behulp van 4 overzichtelijke stappenplannen kun jij in een handomdraai een Aziatische wok gerecht, een Italiaans gerecht, Midden-Oosters gerecht of een overheerlijke curry maken. Met de ingrediënten die je zelf hiervoor bepaalt. Omdat je ook leert wat je met de leftovers kunt maken bespaart dit mij al snel 25 % op mijn weekboodschappen. De cursus verdient zich dus nu al terug!

Ik merk de eerste keer dat ik het lastig vind om mijn boodschappen te doen zonder lijstje en bedenk een tussenoplossing. Ik kook volgens de Health for Wealth methode maar haal de recepten nog wel van de site. Tot ik in de supermarkt sta en het mij weer overkomt dat een product (notabene bloemkool) niet verkrijgbaar is.
Ik besluit mee te nemen wat ik lekker vind en ook nog een pompoen mee te nemen. Hier heb ik echt nog nooit wat mee gemaakt dus ik laat me nog wel inspireren door de stappenplannen. Daar zie ik dat met pompoen een curry gemaakt kan worden. Na het volgen van het stappenplan heb ik daar zowaar een lekker recept op tafel gezet.
Omdat ik niet heb opgeschreven hoe ik het precies gemaakt heb, staat onderaan het artikel een recept wat ook met pompoen gemaakt kan worden. Het recept komt regelrecht van de site van Health for Wealth. Proef nu zelf hoe lekker het is om gezond te koken.
Nog even de voordelen van de cursus Healthy Chef op een rijtje
- Je leert gezond te koken
- Je krijgt weer plezier in het koken
- Je hoeft niet meer vanaf een recept te koken
- Je kunt met de leftovers ook weer een gerecht maken
- Hierdoor ben je goedkoper uit bij de weekboodschappen
Twijfel je nog steeds? Dan kan ik je tot slot vertellen dat ik gemiddeld een halve kilo lichter wordt per week.
Kosten cursus Healthy Chef in 5 dagen
De cursus kost eenmalig € 333,– waarna je je leven lang toegang houdt tot de cursus en dit dus altijd weer terug kunt kijken. En onthoudt dat je de kosten weer terugverdient doordat je wanneer je volgens de Healthy Chef methode gaat koken de weekboodschappen tot 25% goedkoper kunnen uitkomen. Je krijgt er bovendien een kruidensheet bij waarmee je voor elk gerecht precies weet welke kruiden je kunt gebruiken. Daarnaast krijg je er het stappenplan bij waarmee je zelf gerechten kunt bereiden zonder recept.

Recept voor kruidige pompoenschotel
(bron: Health for Wealth)
Diner – Midden-Oosterse keuken
Bereidingstijd 40 minuten – voor 2 personen
BENODIGDHEDEN
- Ovenplaat
- Bakpapier
INGREDIËNTEN
- 700 gram flespompoen
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel Ras el Hanout kruidenmengsel
- Snuf Zeezout & peper
- 3 eieren biologisch
- 1 granaatappel
- 50 gram olijven op water in ringetjes
- Handje rucola
- Handje muntbladeren
- 1/4 limoen
- Scheutje olijfolie extra vierge
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de pompoen in kleine stukjes en
- meng deze met de gesmolten kokosolie, Ras el Hanout, zeezout en peper op een ruime met bakpapier beklede ovenplaat en bak deze ongeveer 20 tot 30 minuten af, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
- Doe de eitjes in een steelpannetje en vul deze tot de eitjes ongeveer 70% onderwater staan. Doe dan de deksel op de pan, breng aan de kook en zet dan laag voor 3:40 minuut. Laat daarna schrikken in koud (ijs)water. Pel dan de eitjes en snijd ze door midden.
- Snijd de granaatappel door de midden en kneus deze in een RUIME MENGKOM. Tik dan met de achterkant van een lepel de pitjes eruit en kijk goed uit voor je kleding!
- Snijd de muntblaadjes fijn en top hier alles mee af, samen met de rucola. Bij het opdienen kun je er wat limoensap en extra vierge olijfolie aan toevoegen
Eet smakelijk!