Waterschildpadjes, zomaar wat tips

Schildpad

Mijn middelste zoon is al van jongs af aan helemaal gek van schildpadden. Op zijn kamer is een hele plank met schildpadknuffels, beeldjes en andere dingen met schildpadden te vinden en als hij iets knutselt of tekent is het ook maar al te vaak een schildpad. Toen hij afgelopen juni jarig was en ik geen cadeau kon bedenken, ben ik me eens gaan verdiepen in schildpadjes. Een schot in de roos, bleek snel genoeg en de schildpadjes kunnen  dagelijks rekenen op zijn aandacht en verzorging.

ModderschildpadNu zijn wij vrij basic als het gaat om de voeding en het terrarium. Dit op aanraden van de vrouw waar wij de schildpadjes kochten en ze doen het heel goed met onze verzorging. Ze zijn lekker actief en levendig in het water, eten goed en ze groeien ook al flink. We hebben in totaal 3 waterschildpadjes die niet zo groot worden. 2 daarvan zijn muskusschildpadden en 1 is een modderschildpad. Op Marktplaats kocht ik een mooi aquarium met de benodigde toebehoren en inrichting en na een bezoek aan de dierenspeciaalzaak hadden we ook de laatste spulletjes voor de schildpadden.

Echter, zoonlief wilde toch wat meer variatie in het eten van de schildpadden en ook wilde hij wel eens iets nieuws in het aquarium, dus tijd voor een speurtocht op internet. Overigens bekijken wij vaak de site waterschildpad.info als we iets over de waterschildpadjes willen weten.

 

Online Dieren speciaalzaak

De eerste webshop die we bezochten is de Online Dierenspeciaalzaak. Op het eerste oog niet zo’n mooie shop, maar er is wel een groot assortiment. Onder het menu Terrarium kun je terecht voor spullen voor schildpadden. Er is een leuke groep met Decoratie en daar vind je bijvoorbeeld plantjes, maar ook een mooi schildpaddeneiland. Dat is precies wat wij nog nodig hebben! Ook schildpadvoer vind je voldoende in deze webshop. Het terrarium zelf, evenals alle benodigdheden kun je ook online bestellen. Ik zag wel regelmatig een levertijd van 2-3 weken bij artikelen.

Ga naar de webshop

Dierenwinkel XL

Een andere webshop met een afdeling voor schildpadden is Dierenwinkel XL. Ook deze bekeek ik samen met mijn zoontje op zoek naar leuke aanvullingen voor zijn schildpadjes. De decoratie voor het aquarium in deze webshop had met name zijn aandacht, want daarin is keuze genoeg. Verder vonden we in Dierenwinkel XL niet zo heel veel dingen die speciaal voor de schildpad zijn helaas.

Schildpadvoer.nl

Voor het voer voor onze schildpadjes gaan we naar ons vertrouwde adres online Schildpadvoer. Alle verkopen via deze webwinkel komen volledig ten goede aan Stichting Schildpaddenopvang Nederland en dat doel steunen wij natuurlijk ook graag. Grappig is ook de webcam gericht op het schildpaddenverblijf op deze website. In deze webshop koop je tevens een handig borsteltje om het schild schoon te maken en een pincet waarmee de schildpad gevoerd kan worden. Leuke extraatjes waar mijn zoontje heel blij van wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zomervakantie leestips
Relax

Zomervakantie Leestips

Eén van de voordelen van de zomervakantie is dat je in deze periode zo heerlijk veel kunt lezen. Lezen hoort voor mij echt bij relaxen. Waar ik normaal gesproken blij ben als ik een boek in een maand uit lees, verslind ik in de zomervakantie mijn boeken. Als ik op vakantie ga, neem ik standaard […]

Read More
Kleurboeken voor kerst
Relax

Kleurboeken voor Kerst

Kleurboeken voor Kerst zijn een superleuk cadeau voor de Decembermaand. Houd jij ook zo van de winterse sferen en tafereeltjes? Of je ze nu voor jezelf koopt of voor een ander, zo’n mooi kleurboek vol prachtige kleurplaten in de kerstsfeer is gewoon heel gaaf. Van kerstboom tot kerstklok en nog veel meer… in deze kerstkleurboeken […]

Read More
Handlettering-tips
Relax

Handlettering: wat is het en hoe doe je dat?

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker opduiken: workshops handlettering. Als gevolg staan er op Pinterest en Facebook volop afbeeldingen waarop de mooiste quotes zijn geschreven in een prachtig handschrift. Supercreatief ben ik niet, maar zoiets als handlettering trekt wel direct mijn interesse. In dit blog dus maar eens wat leuke inspiratie. Maar eerst… Wat is […]

Read More