Wakker worden en je goed voelen… lijkt je dat niet fijn?

Wakker worden en je goed voelen… lijkt je dat niet fijn?

  • Berichtcategorie:Relax
  • Bericht reacties:0 Reacties

Is het mogelijk om wakker te worden en je goed te voelen zonder direct je hoofd onder het kussen te verstoppen en verder te willen slapen? Ehm… nou… ja, het is dus mogelijk. En op deze maandagochtend geef ik je daarom een aantal tips hoe je dit kunt realiseren. Life-Style zette een aantal tips op een rijtje die zorgen voor een gezonde levensstijl met een gezonde routine waarmee je goed voor jezelf zorgt.

wakker worden wekker

Als je alarm afgaat…

… drink je een glas lauwwarm water met een citroen erin uitgeperst. Handig om dit de avond ervoor alvast klaar te maken en te bewaren in een waterfles met fruit infuser.

Terwijl je wakker wordt…

… laat je niet verleiden door die snooze button op je wekker of iPhone. Studies hebben aangetoond dat je energieker bent als je direct opstaat en het is eenvoudiger wakker worden als je direct opstaat en niet nog heel lang blijft liggen. Kun je echt niet je bed uitkomen, probeer dan eens wat bed yoga uit.

Leestips: How to stop hitting Snooze en 7x yoga oefeningen in bed

Als je je bed uit bent…

… voel je je wellicht nog steeds wat sloom zonder energie. Tijd voor een goede douche. En die begint met een paar seconden koud water en dan snel over op een warme, maar niet té warme douche! Een te warme douche droogt je huid uit en is daarom ook niet aan te raden.

Voordat je aankleedt…

… zorg voor een goed ontbijt. Drink bijvoorbeeld een groene smoothie, op deze site vind je lekkere voorbeelden. Voordeel is dat je de groene smoothie de avond ervoor alvast kunt klaarmaken.

Heb je nog wat tijd over…

… doe een lichte work-out in huis. Je kunt natuurlijk het nieuws kijken met Jan de Hoop, maar het zal je meer energie geven om een lichte work-out te doen zoals een minuut lang jumping jacks of een andere oefening zoals beschreven op Career Girls Daily.

Het is misschien even doorbijten, maar na een paar weken zul je merken dat je makkelijker opstaat en dankzij bovenstaande tips de dag vol energie kunt beginnen.

Geef een reactie