Keto Dieet

Wat is het keto dieet?

Het keto-dieet staat erom bekend dat het een koolhydraatarm dieet is, waarbij het lichaam ketonen in de lever produceert die als energie worden gebruikt. Er zijn verschillende namen voor het dieet zoals ketogeen dieet, koolhydraatarm dieet, laag koolhydraatarm vet (LCHF), etc. Ook gaan er berichten dat het ketogeen dieet helemaal geen dieet is, maar alleen een andere manier van eten waardoor de verbranding in het lichaam verandert.

Als u koolhydraten eet, produceert uw lichaam glucose en insuline.

  • Glucose is de gemakkelijkste brandstof voor het lichaam om te converteren en te gebruiken als energie. Dit wordt dan ook als eerste gekozen door het lichaam om te verbranden.
  • Insuline wordt geproduceerd om de glucose in uw bloedbaan te verwerken.

Aangezien de glucose als primaire energie wordt gebruikt, zijn uw vetten niet nodig en worden daarom opgeslagen. Typisch op een normaal, hoger koolhydraatdieet, zal het lichaam glucose als de belangrijkste vorm van energie gebruiken. Door de inname van koolhydraten te verlagen, wordt het lichaam in een toestand gebracht die bekend staat als ketose.

Wat is ketose?

Ketose is een natuurlijk proces dat het lichaam initieert om ons te helpen overleven wanneer de voedselinname laag is. Tijdens deze toestand produceren we ketonen, die worden geproduceerd door de afbraak van vetten in de lever.

Het einddoel van een goed keto-dieet is om je lichaam in deze metabolische toestand te dwingen. We doen dit niet door honger van calorieën, maar door verhongering van koolhydraten.

Onze lichamen zijn ongelooflijk aangepast aan wat je erin stopt – wanneer je het overlaadt met vetten en koolhydraten weghaalt, begint het ketonen te verbranden als de primaire energiebron. Optimale ketonwaarden bieden veel voordelen op het gebied van gezondheid, gewichtsverlies, fysieke en mentale prestaties

Maak het volgen van een Keto dieet eenvoudig en gemakkelijk met de Keto Revolutie.