Smoothie recepten

Ze zijn gezond, lekker en meestal niet moeilijk klaar te maken. Neem eens een duik in de wereld van groene smoothie recepten en je zult verrast zijn over de ontelbare mogelijkheden die er zijn. 

Smoothies zijn er in allerlei smaken en je kunt combinaties maken zoals je maar wilt. Laat je verrassen door alle mogelijkheden. Op deze website verzamel ik al een tijd smoothie recepten en dan met name van groene smoothies. Ook via de Facebook pagina Gezonde Groene Smoothie Recepten en op Instagram deel ik deze recepten. 

Ontbijtsmoothie

Smoothies met groente

Smoothies met fruit

Kan ik zelf een groene smoothie recept aandragen?

Heb je zelf een recept voor een smoothie en wil je dit delen met de bezoekers van Life-Style? Hartstikke leuk! Mail het recept gewoon even naar mij en ik voeg je recept toe aan de website. Ik ben met name op zoek naar originele smoothie recepten met groente als bloemkool, andijvie en vergeten groenten.

Wat zijn smoothies?

Smoothies zijn een heerlijke afwisseling voor salades of losse stukken fruit of groente. Een smoothie is een drankje dat bestaat uit verschillende soorten gepureerde fruit en/of groente gecombineerd met een drank als water, sap, melk of yoghurt. Je kunt nog allerlei toevoegingen doen, zoals noten en zaden om je smoothie nog meer op jouw smaak af te stemmen.

Een smoothie is heerlijk te drinken als ontbijt, maar ook bij de lunch of als tussendoortje. Door de gezonde ingrediënten geven smoothies je extra energie, maar ook zorgen ze voor een goede spijsvertering en hebben ze veel meer voordelen. Daarover later op deze pagina meer info.

Steeds vaker komt voeding als pizza, pasta of patat in ons weekmenu terecht. Overvolle agenda’s zorgen ervoor dat we toch regelmatig voor het gemak kiezen van een eenvoudige maaltijd. Als tussendoortje kan het dan nog dat we een appel of banaan nemen, maar gezonde groentes als boerenkool, broccoli en spinazie verliezen steeds meer terrein. Groene smoothies bieden dan een prima oplossing. Op een supersimpele manier krijg je toch de gezonde vitamines uit groenten binnen zonder uren in de keuken te hoeven staan. Bovendien zijn er zoveel varianten mogelijk dat er zeker voor iedereen een smoothie recept bestaat dat goed bevalt.

Groene smoothie recept veldsla

Wat zijn de voordelen van groene smoothies?

 • Ze geven energie
 • Ze zorgen voor een verbeterde opname van belangrijke voedingsstoffen
 • Betere spijsvertering
 • Goed voor het immuunsysteem
 • Gezonde botten
 • Goed voor je hart
 • Goed voor je huid
 • Minder ongezonde tussendoortjes

De beste smoothies…

… maak je natuurlijk vers. Mijn favoriete smoothie maak ik klaar en drink ik direct op. Gekocht of ingevroren is ook allemaal mogelijk, maar vers is toch echt het allerlekkerst. En natuurlijk vind je alle smoothie recepten op deze site. Voorlopig kun je hier vast wel mee vooruit. Lees hier ook onze tips om je smoothies te bewaren.

Als je dagelijks groene smoothies drinkt zul je merken dat je je beter gaat voelen en je steeds minder behoefte krijgt aan ongezonde tussendoortjes. En je hoeft helemaal niet bang te zijn dat je geen zoetigheid meer krijgt. Integendeel, veel groene smoothies hebben een lekkere zoete smaak. 

Top 4 goede blenders

Blender1

SilentMixx MMB64G6M

 • Merk: Bosch
 • Prijs: €98,00
 • Type: Standaard blender
 • Eigen ervaring
Blender2

Perfectmix Blender BL811D

 • Merk: Tefal
 • Prijs: €82,00
 • Type: Powerblender
 • Best review: Kieskeurig
Blender3

Viva HR3555/00

 • Merk: Philips
 • Prijs: €72,00
 • Standaard blender
 • Best getest door Consumentenbond
Blender4

Princess 212070

 • Merk: Princess
 • Prijs: €28,99
 • Kleine blender
 • Voordelige keus

Is smoothie geschikt als ontbijt?

Ja! Een groene smoothie als ontbijt drinken is geweldig, want je krijgt daarmee een portie groente plus essentiële vitaminen en voedingsstoffen als eerste voeding in de ochtend. Zelf vind ik een groene smoothie als ontbijt een prima basis om tot de lunch mee te doen, maar als je je ontbijt smoothie een beetje meer wilt vullen, kun je een schepje eiwitpoeder toevoegen aan je smoothie.

Kunnen groene smoothies een maaltijd vervangen?

Groene smoothies zijn zoveel meer dan alleen een trend en zijn uitermate geschikt als vervanging van één maaltijd per dag. Ze zitten boordevol voedingsstoffen, vitaminen en mineralen en je kunt hiervan genieten als ontbijt, maaltijdvervanger of post-workout smoothie. Voeg eventueel proteïnepoeder of eiwitpoeder toe om dit de ultieme goed afgeronde maaltijd te maken.

Kan ik ook wilde planten in mijn smoothies verwerken?

Er zijn veel eetbare wilde planten die heel goed in groene smoothies gebruikt kunnen worden. Wilde planten als brandnetels, witte dovenetels, madeliefjes en paardenbloemen zijn voorbeelden van wilde planten die heel goed door je smoothie kunnen. Wees wel voorzichtig en zorg dat je weet wat je doet, ga dus nooit zomaar iets plukken.

Hoe maak je een goede groene smoothie?

Natuurlijk zijn smoothies vers het meest lekker en bevatten ze de meeste gezonde voedingsstoffen. Tegenwoordig kun je ook smoothies in supermarkten kopen, maar wanneer je de ingrediënten bekijkt, zul je zien dat deze vaak toevoegingen zoals suikers of aroma’s bevatten die jouw zelfgemaakte smoothie niet heeft. Als je de smoothie zelf maakt, weet je natuurlijk exact wat je er allemaal in doet en dat geeft mij in elk geval een fijn gevoel.

Een goed smoothie recept bestaat minstens uit 50% fijn gepureerde groente of fruit. De andere 50% van de smoothie bestaat uit drankjes als water, melk of sapjes. Alle ingrediënten samen worden in een blender gepureerd en zijn dan klaar om gedronken te worden. De blender is erg belangrijk, want zowel de snelheid als de scherpte van de messen bepalen hoe jouw smoothie uiteindelijk zal smaken. Het is dus zeker de moeite waard om goed te kijken wat een geschikte blender is voor smoothies. Verder op deze pagina geef ik je ook nog 4 tips voor goede blenders of lees de koopgids voor de beste blender.