Vakantie is heerlijk, maar onderweg…

Vakantie is heerlijk, maar onderweg…

  • Berichtcategorie:Relax / Kids
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dit jaar ga ik met mijn 3 kids op vakantie naar Frankrijk. We gaan voor ‘t eerst zo ver rijden, dus dat vind ik zelf nog best spannend… Hoe zal dat gaan, zo’n 650 kilometer onderweg… Ik ging daarom ruim op tijd op zoek naar leuke tips. We hebben nu nog 2 weken tot we vertrekken dus heb ik ook nog wat tijd om dingen voor te bereiden. Ik heb serieus leuke ideetjes opgedaan, dus wie weet zit er ook nog iets voor jou bij.

Sowieso adviseer ik altijd om je goed voor te bereiden op een lange autorit met kinderen. Zorg voor voldoende eten en drinken, een iPad om filmpjes te kijken of spelletjes te doen, voldoende cd’s met muziek die ze leuk vinden en bij mij gaat er ook sowieso altijd een leuk vakantie-doe-boek mee. O ja, en niet te vergeten een knuffel voor de kleintjes!

Op Moodkids.nl vond ik een autobingo om zelf te maken. Helemaal niet moeilijk en mét leuke beloningen. Mijn kids zijn al iets ouder: 12, 11 en 7 dus ik kan al best moeilijke dingetjes bedenken die zij vervolgens moeten zoeken. Zeker weten dat ze het leuk vinden.

Bekijk hier het idee van autobingo

Gaat bij jou ook de iPhone en/of iPad mee in de auto? Check dan even iPhoneCompleet.nl voor handige auto-accessoires, zoals oplaadsnoertjes (ook extra lang!), autoladers, iPhone autohouders en meer…

Tips om onderweg YouTube filmpjes te kijken: Kidsbios! Ideale site vol met kinderfilmpjes van YouTube. Urenlang plezier voor mijn kids, vooral de jongste is er lang zoet mee…

Magneetboeken zijn ook ideaal voor de kids op de achterbank. Ze kunnen zich helemaal uitleven in hun eigen fantasie. Op bol.com vind je magneetboeken in allerlei onderwerpen, zoals Woezel en Pip, Cars, auto’s, mode en letters. Superleuk idee!

Het vakantie-doe-boek is onmisbaar voor mijn kids. Ze weten al dat ze zo’n boek mogen uitzoeken en dat is al een feest op zich. Vervolgens moeten ze natuurlijk wachten tot ze het boek ook daadwerkelijk krijgen. Dit jaar ging ik naar een aantal winkels, maar eerlijk is eerlijk… nergens vond ik zo’n ruim aanbod als bij bol.com. En ach… het is natuurlijk niet alleen feest voor de kids, voor mezelf bestelde ik dus het Flow Vakantieboek (ik kan niet wachten tot we in Frankrijk zijn!)

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… zinnetjes maken van de letters van nummerborden… wie ziet de meeste rode, groene of blauwe auto’s… zo maar wat spelletjes die mijn broer en ik vroeger onderweg speelden. Ook bij mijn kids zijn ze nog altijd populair. Ik vond een handige site waar een hele lijst met spelletjes staat. Even uitprinten en je bent zo weer een paar honderd kilometer verder…

Autoraamstickers had ik vroeger zelf al en zijn ook nu nog steeds populair. Bij Speelgoedpostorder bestel je ze met als thema dierentuin, boerderijdieren of vervoer.


Op Pinterest vond ik een handig bord met achterbankspelletjes. Wellicht goed te combineren met mijn eerste tips die ik op Moodkids vond. Persoonlijk zal ik zeker de automerken bingo gebruiken die hier te vinden is.

Wat is jouw supertip voor de kids op de achterbank? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Geef een reactie