7 leuke gezelschapsspelletjes

7 leuke gezelschapsspelletjes

  • Berichtcategorie:Relax
  • Bericht reacties:0 Reacties

Nu de dagen korter worden en het ‘s avonds na het eten voor mijn kids niet meer leuk is om nog buiten te spelen, wordt het weer spelletjestijd. Persoonlijk houd ik echt van spelletjes, maar niet elk spel vind ik leuk. Net als mijn zoons vind ik niet alle spelletjes leuk. Voor dit artikel vroeg ik mijn kinderen om inspiratie en ik stopte er ook wat van mijn eigen favoriete gezelschapsspelletjes tussen. Ik ben benieuwd wat jij van deze lijst vindt en of je jezelf erin herkent of juist totaal niet.

7 leuke gezelschapsspelletjes

  • Bean Boozled: dé hit van dit moment; nog niet bij ons in huis, maar de jongens hebben het al wel bij vrienden gedaan. Je moet aan de schijf draaien en dan de jelly bean opeten in de kleur waarop de schijf stopt met draaien. En dat kan meevallen, maar ook vies tegenvallen, want er zijn jelly beans in allerlei smaken, zoals hondenvoersmaak, maar ook een lekkere chocoladesmaak. Een echte uitdaging dus! Echte fans van dit Bean Boozled kunnen er trouwens ook nog een navulverpakking Bean Boozled bij kopen.
  • 30 seconds: dit spel deed ik ooit met 10 vriendinnen en ik denk dat ze ons aan het eind van de straat hebben horen gillen. Wat een hilariteit bij dit spel waarin je in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen moet zien te omschrijven aan de rest van je team. 30 seconds is echt een geweldig spel met een groep mensen samen.
  • Monopoly Classic bordspel: echt een favoriet, je kunt er gerust een zondagmiddag voor uit trekken, maar plezier gegarandeerd. Als je tegen je verlies kunt natuurlijk, want ooit deed ik dit met iemand die na 2 uur spelen het bord door de kamer gooide 😉
  • Rummikub: all-time favourite, blijft leuk wat mij betreft en gelukkig denken mijn jongens daar net zo over. Inmiddels speelt ook de jongste van 7 gewoon mee met Rummikub. De reiseditie van Rummikub gaat altijd met ons mee op vakantie!
  • Uno: heeft volgens mij weinig uitleg nodig. Als ik aan de kinderen vraag welk spel ze willen doen, is dat heel vaak Uno. Groot voordeel is dat het snelle spelletjes zijn, dus het kan altijd even ergens tussendoor. Bovendien ook handig mee te nemen, dus ja… dit gaat bij ons ook zeker mee op vakantie! Vergelijkbare spelletjes, ook erg leuk zijn Skip Bo en Ligretto.
  • Wie is het?: blijft leuk, inmiddels spelen we dit niet meer zo heel vaak, maar als het de kast weer eens uitkomt, hebben we zeker plezier!
  • Levensweg – elektronisch bankieren: dit spel doe ik nog wel eens met de oudste kinderen (11 en 13 jaar). Leuk bij Levensweg is het elektronisch bankieren, zodat je zelf je saldo niet bij hoeft te houden, maar alles op je pasje wordt opgeslagen. Zeker een aanrader!

Ook al doen we ook spelletjes op de iPad, iPhone of Xbox of PlayStation, gewoon een ouderwets gezelschapsspel aan de keukentafel is en blijft leuk om te doen. Het is echt een moment om even tijd voor elkaar te maken en gewoon samen een spelletje te doen. Gezien de populariteit van spelletjes in webwinkels als bol.com, maar ook bij Bart Smit of Intertoys denk ik ook dat ik hierin zeker niet de enige ben. De dobbelsteen verdwijnt nog niet uit de huiskamers!!

Dus… zoek je nog inspiratie voor een leuk cadeau met Sinterklaas of Kerst? Wellicht bieden mijn 7 favoriete gezelschapsspelletjes je nog wat inspiratie!

Geef een reactie