Tips voor Gezond Leven

Spinazie – over gezonde groentes

Spinazie – over gezonde groentes

Wil je weten wat één van de meest gezonde groentes is van dit moment? Dan hebben we het echt over spinazie. In veel groene smoothies op deze site komt spinazie als ingrediënt terug en dus hoog tijd om eens wat meer informatie te delen over deze gezonde groente.

Wat is Spinazie volgens Wikipedia?

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie die verwant is aan bijvoorbeeld ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige bladgroente, die al vroeg in het voorjaar beschikbaar is. Het is een oude groente die voor het eerst in Perzië geteeld werd. Spinazie groeit over de gehele wereld met uitzondering van de tropische gebieden.

Bron: Wikipedia

Spinazie staat bekend als een van de gezondste groenten, dankzij indrukwekkende voedingseigenschappen.

30 gram rauwe spinazie biedt 56% van je dagelijkse vitamine A-behoeften plus je hele dagelijkse vitamine K-behoefte. Dit bevat slechts 7 calorieën.

Spinazie beschikt ook over een groot aantal antioxidanten, die het risico op chronische ziekten kunnen helpen verminderen.

Een studie toonde aan dat donkergroene bladgroenten zoals spinazie veel bèta-caroteen en luteïne bevatten, twee soorten antioxidanten die in verband zijn gebracht met een verminderd risico op kanker.

Bovendien bleek uit een studie uit 2015 dat spinazieconsumptie gunstig kan zijn voor de gezondheid van het hart, omdat het de bloeddruk kan verlagen.

Groene smoothies met spinazie

Je hebt vast niet meer informatie nodig om net als ik overtuigd te zijn van de gezonde eigenschappen van spinazie. Gelukkig staan er op deze site veel recepten voor groene smoothies die spinazie bevatten.

Meer doen met spinazie

Naast groene smoothies kun je natuurlijk nog veel meer doen met spinazie. Je kunt het koken, maar ook in allerlei gerechten verwerken. Het gaat perfect samen met pasta, pizza, ovenschotels, wraps en nog veel meer. Naast alle gezonde voordelen is spinazie dus ook nog eens superveelzijdig. Op Smulweb vind je veel lekkere recepten met spinazie die zeker de moeite waard zijn.

Jouw recept delen?

Heb jij een lekker recept met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit naar mij opstuurt, zodat ik het via deze site kan delen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *