Koolhydraatarme chocoladetaartjes!

Koolhydraatarme chocoladetaartjes!

  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Koolhydraatarm snoepen

Heerlijk snoepen, maar dan koolhydraatarm, kan dat? Jazeker! Misschien was 1 van je goede voornemens wel gezonder eten en/of afvallen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht, want je moet je eetpatroon omgooien en dat is niet 1,2,3 geregeld. En sommige dingen zijn nou eenmaal niet te versmaden, bijvoorbeeld chocola.

Waarom koolhydraatarm eten?

Op verschillende websites wordt dit uitgebreid uitgelegd, maar in het heel kort komt het op het volgende neer. Wij geneigd zijn veel meer koolhydraten te eten, dan we nodig hebben. Al deze overbodige koolhydraten worden omgezet in vet. En dat vet, dat ken je wel, dat is dat stuk(je) vel dat over je broekrand piept over de gehele breedte van je taille.

Niet vergeten

Als je de stap wil zetten om bewuster en gezonder te gaan leven is het belangrijk de volgende zaken niet te vergeten;

  • wees realistisch en begin klein
  • neem zelf het heft in handen
  • zorg voor een goede planning en voorbereiding
  • en erg belangrijk! het is geen straf, dus beloon jezelf veelvuldig

Het realistisch bekijken en zorgen voor een goede planning en voorbereiding uit zich door bewust boodschappen te doen. Kijk wat je nog in je kast hebt staan en maak een lijstje. Vermijd zoveel mogelijk kant-en klaar zaken en/of uit een pakje. Ga liever een keer vaker naar de winkel om verse groenten te halen, dan dit over te slaan of iets ongezonds te nemen. Door zelf het heft in handen te nemen, ben en bepaal je je eigen motivatie. Je doet het voor jezelf en voor niemand anders. Beloon dus ook jezelf, want misschien doet ook niemand anders dat.

Belonen

En dat belonen kan dus ook door jezelf te ‘trakteren’ op heerlijke chocoladetaartjes! Behalve dat het erg lekker is, is het ook nog eens binnen 6 minuten klaar! Voor het volledige recept (en meer recepten voor koolhydraatarm eten) kijk je op;

http://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-en-snel-chocoladetaartjes/

 

Geef een reactie