Groene Smoothies: 10 populaire ingrediënten

Groene Smoothies: 10 populaire ingrediënten

  • Berichtcategorie:Food
  • Bericht reacties:0 Reacties

Groene Smoothies: 10 populaire ingrediënten – Er zijn honderden verschillende ingrediënten die geschikt zijn voor het maken van groene smoothies. Welke ingrediënten uiteindelijk in jouw blender belanden, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak – elk smoothie fan heeft uiteraard zijn eigen favoriete ingrediënten.

Toch zijn sommige ingrediënten bijzonder populair en daarom bijna standaard aanwezig in de keukens van smoothie fans. Wij zochten uit welke groene smoothie ingrediënten het meest populair zijn. Het resultaat is deze lijst van de top 10 van de meest populaire ingrediënten voor groene smoothies.

Spinazie

Een bijna klassiek ingrediënt voor groene smoothies dat qua smaak ideaal geschikt is om te mixen met andere groente- en fruitsoorten. Een ander voordeel is dat spinazie het hele jaar door verkrijgbaar is in de supermarkten.

Veldsla

Dankzij de milde smaak is veldsla ook zeer gewild in groene smoothies. Ook hiervoor geldt dat de veldsla het hele jaar door verkrijgbaar is.

Boerenkool

Boerenkool is met name populair in de winter en is dan een belangrijk ingrediënt voor veel groene smoothies.

Appels

Appels zijn rijk aan voedingsstoffen en liggen bijna altijd wel op de fruitschaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat appels erg populair zijn in smoothies.

Peren

Rijpe peren zijn erg geschikt om de groene smoothie een zachte en licht zoete smaak te geven.

Bananen

Met bananen word je groene smoothie wat dikker en ook geeft het de smoothie een lekkere zachte, zoete smaak. Ook al zijn je bananen heel rijp, in de smoothie kunnen ze altijd!

Avocado

Avocado is een fruitsoort die erg voedzaam is en o.a. voor een goede darmwerking zorgt. Daarnaast bevat avocado veel vitaminen en mineralen.

Bosbessen

Bosbessen kan ook wel een superfood genoemd worden en is over het algemeen goed verkrijgbaar of zelfs vers te plukken. Bosbessen hebben een beetje een zure smaak die erg goed past in een groene smoothie.

Dadels

Wil je een smoothie op een natuurlijke manier zoeter maken, is de dadel hiervoor uitermate geschikt.

Tot zover mijn persoonlijke lijstje met populaire ingrediënten voor groene smoothies. Op onze site vind je diverse recepten of check ook de Facebook pagina voor nog meer recepten.

Geef een reactie