Personal Trainer? Ja graag!
Voor een strakker lijf; Personal Training

Personal Trainer? Ja graag!

Je kent dat vast wel, dat gevoel ‘waar is mijn lijf gebleven?’ Na twee zwangerschappen én bijbehorende keizersnedes wilde ik graag weer snel mijn oude lijf terug én in een goede conditie zijn, want met 1 peuter van 3 jaar is het druk, maar met een tweede baby erbij, zal het niet rustiger worden, dus wil je fit zijn en er niet bij de eerste verkoudheid bij neervallen.

Maar hoe pak je dat aan én zorg je ervoor dat het leuk blijft?

Tijdens mijn laatste zwangerschap sportte ik met 7 maanden nog, omdat ik de exercise heerlijk vond (en het tegen obstipatie hielp :-)). Maar in de sportschool zag ik veel vrouwen enigszins doelloos hun ‘rondje’ maken om vervolgens zich vervolgens zo snel mogelijk uit de voeten te maken, waarbij ineens wel enig tempo aan de dag werd gelegd. Daarover nadenkend dacht ik, hoe kan ik dit leuker maken voor mezelf en daarbij het gevoel hebben lekker (en vooral ook effectief) bezig te zijn?

personal training
Voor een strakker lijf; Personal Training

De personal trainer

Het antwoord vond ik in een personal trainer. Iemand die je motiveert, stimuleert en leert hoe je je dagelijkse routine kunt veranderen. Ik wilde graag een vrouw, omdat ik daarin meer herken en omdat ze (meestal) weten wat je hebt doorstaan qua zwanger zijn en bevallen. Iemand die ook zwakke momenten kent (lees ‘ook last heeft van chocolade-drift’). Die me goed kan begeleiden en kan helpen naar een sterker, gezonder en strakker lijf. En die vond ik. http://www.personaltrainingveenendaal.nl/  Hierdoor kwam bij mij de verandering.

Leef- en eetpatroon

Ik kreeg eerst een all-the-way-check up. Wat zoveel betekende als; wat is de huidige (belabberde) staat van mijn lijf en conditie en hoe krijg ik dit beter? Nou niet alleen door naar de sportschool te gaan, zo bleek. Mijn leef- en eetpatroon werd bekeken. Door een week een dagboekje bij te houden wat ik zoal eet en doe, kreeg ze inzicht in mijn dagelijkse routine en waar ik zou kunnen verbeteren (waar niet :-). Vervolgens hebben we samen een schema gemaakt met oefeningen. Ik kreeg waardevolle tips om mijn eetpatroon te veranderen en dit werkte voor mij erg goed! (lees minus 10 kilo)

Wil jij ook werken aan een sterker, gezonder en strakker lijf? Kijk dan in de buurt eens naar een personal trainer http://overloadworldwide.nl/certified-trainers/.

 

Geef een reactie