Goede voornemens? 5 tips om ze ook vol te houden!

Goede voornemens? 5 tips om ze ook vol te houden!

Goede voornemens? 5 tips om ze ook vol te houden!

Wij Nederlanders hebben massa’s goede voornemens, maar blijken niet erg goed in staat om ze ook vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat slechts 32% zijn goede voornemens vol te houden. Wat is nou de truc? Hoe maak je je goede voornemens succesvol? Lees de volgende 5 tips en doe er je voordeel mee.

Tip 1:goede voornemens 5 tips

Leg de lat niet te hoog, maar ook zeker niet te laag. Kijk het is natuurlijk fantastisch om te bedenken dat je een leuker, liever, slimmer, rijker en slanker mens wil worden in het aankomende jaar, maar wellicht leg je je lat dan iets te hoog. Denk goed na over wat het meest belangrijk is voor je en neem dat als uitgangspunt. Begin dan gelijk en doe het stapje voor stapje.

Tip2:

Focus je niet alleen op het resultaat, maar ook op de weg daar naar toe. Zie het als een reis die je gaat maken. Je eindbestemming is ongetwijfeld tropisch en/of exotisch, maar de reis er naartoe is ook de moeite waard. Hier zitten vaak veel leermomenten, die je over het hoofd ziet.

Tip 3:

Maak je voornemens haalbaar en concreet. Als je je als doel hebt gesteld om af te vallen, maak dan ook concreet hoeveel je wil afvallen en met welk doel. Afvallen gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat je dat leuke jurkje (weer) past, maar let op; het gaat je niet gelukkiger maken. Geluk komt niet in kilo’s.

Tip 4:

Stel prioriteiten. Het is mooi om meerdere voornemens te hebben, maar stel hierin wel prioriteiten. Teveel en te snel willen, werkt voor niemand. Dit kost je alleen veel (negatieve) energie en levert niets op. Net als bij het stellen van je lat, denk goed na over wat het meest belangrijk voor je is. Bijvoorbeeld iets wat weinig energie kost en veel oplevert. Wees een leuker mens, door aandacht te hebben voor de buurvrouw of iemand anders je aandacht goed kan gebruiken.

Tip 5:

Wees realistisch. Voor alle tips geldt altijd, wees realistisch. Je gaat niet 25 kilo afvallen, stoppen met roken, een fijnere (lees stressloze) collega worden en een fantastische moeder, partner en vriendin in een paar maanden tijd. Kijk naar je huidige leven en beslis voor jezelf wat je op dit moment wil veranderen om je (nog) beter te voelen.

En als het nou toch allemaal niet lukt, dan heb je volgend jaar opnieuw kans 🙂

 

Geef een reactie