Passen smoothies in het keto dieet?

Groene-smoothie-keto

Smoothies zijn geweldig en niet voor niets delen wij regelmatig lekkere recepten op deze website en via de Facebook pagina. Smoothies smaken goed, zorgen ervoor dat je snel veel voedingsstoffen binnen krijgt en ze zijn makkelijk te maken. 

Maar passen smoothies wel in het keto dieet? Het keto dieet wint momenteel sterk aan populariteit, maar het richt zich wel op vetarme en koolhydraatarme voeding. In smoothies zit vaak fruit, maar ook melk, sapjes en andere, niet altijd even keto-vriendelijke voedingsstoffen.

Lees hier meer over het Keto dieet door dé expert van Nederland Mitchel van Duuren.

Smoothies die passen in het keto dieet

Wij hebben voor je gezocht naar smoothies die passen in het keto dieet en die ook gevonden. Gelukkig maar… en nog beter… de smaak is ook prima. 

Keto Smoothie #1

Onderstaande smoothies heeft veel ingrediënten, van allemaal kun je een ongeveer gelijke portie in de smoothie doen. Van de stevia, kokosmelk en slagroom een scheutje gebruiken.

Deze smoothie heeft 32 gram eiwit en 594 calorieën.

Keto Smoothie #2 – Keto Chocolade smoothie:

  • 100 ml kokosmelk
  • 2 centimeter courgette
  • Handvol Romaine sla
  • Handvol spinazie
  • Eetlepel chia zaad (eerst weken in 1/2 kopje water gedurende 5 minuten)
  • Halve avocado
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Keto Smoothie #3

Deze smoothie heeft slechts 3 ingrediënten. Je kunt van elk ingrediënt de hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe gezond zijn groene smoothies
Smoothies

Hoe gezond zijn groene smoothies?

Op deze website vind je heel veel lekkere groene smoothie recepten. Erika stuurde mij de volgende vraag: Hoe gezond zijn groene smoothies? In dit artikel vertel ik je hier meer over. Wel vermeld ik hierbij dat ik geen opleiding als voedingsdeskundige of diëtiste heb en onderstaande informatie is dus niet per definitie wetenschappelijk bewezen, echter […]

Read More
Smoothies bewaren
Smoothies

Kun je groene smoothies bewaren?

Regelmatig krijg ik de vraag: Kun je groene smoothies bewaren? Het antwoord op deze vraag is Ja, je kunt groene smoothies bewaren. Je moet echter wel met enkele praktische zaken rekening houden die ik graag met je deel. 4 stappen om groene smoothies te bewaren Gebruik verse ingrediënten Was alle ingrediënten vooraf goed Gebruik de […]

Read More
Beste-blender-smoothies
Smoothies

De beste blender voor je smoothies (+7 tips)

Ben jij op zoek naar de beste blender voor heerlijke smoothies? Als je wilt starten met het maken van de lekkerste groene smoothies of je blender misschien wel kapot is gegaan of niet meer aan jouw wensen voldoet, is het fijn om meer info te lezen over goede blenders. Door de jaren heen heb ik […]

Read More